Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 25.01.2009
(25.01.2009)

BULETIN INFORMATIV DE PRESA
din 25.01.2009, ora 11.30


Incendiu in municipiul Radauti
(24.01.2009, ora 05.06*)

Detasamentul de Pompieri Radauti a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la o societate cu profil comercializarea produselor sanitare si electrice, din municipiul Radauti, str.Piata Unirii.
La sosirea garzii de interventie ardeau ambalaje ale produselor sanitare si electrice si o parte din produsele sanitare din PVC, existand pericolul de propagare la intreaga marfa depozitata, constructia societatii si magazine invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 05.30.
Au ars mabalaje si o parte din produsele sanitare din PVC. S-au degradat produse sanitare si electrice in proportie de 40%.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs de catre o lampa de iluminat amplasata necorespunzator fata de materialele combustubile.
Pompierii au salvat cladirea societatii, o parte din marfa si magazinele vecine, in valoare de cca 50.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de cca 8.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Accident rutier in localitatea Ilisesti
(24.01.2009, ora 07.00*)

Detasamentul de Pompieri Suceava a intervenit cu un echipaj de Descarcerare si un modul SMURD la un accident rutier produs pe raza localitatii Ilisesti.
La sosirea garzii de interventie s-a constatat ca in urma coliziunii dintre un autoturism marca Dacia Logan si un atelaj hipo a rezultat vatamarea corporala a conducatorilor auto si hipo.
S-a trecut la balizarea zonei, acordarea primului ajutor medical victimelor si transportarea lor la ambulanta SMURD si ambulanta Serviciului de Ambulanta Judetean Suceava. S-au luat masuri de siguranta (deconectarea bornelor de la baterie si verificarea eventualelor scurgeri de carburant).
Misiunea s-a incheiat la ora 07.44.
Victime ale acidentului: S.D. (29 ani) si N.I. (19 ani) – raniti.
Acestia a fost transportati la Spitalul Judetean Suceava pentru investigatii amanuntite.

Incendiu in municipiul Suceava
(25.01.2009, ora 01.06*)

Detasamentul de Pompieri Suceava a intervenit cu o autospeciala pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta numitului Mihai B., din municipiul Suceava, str. Alexandru Vlahuta.
La sosirea garzii de interventie ardea un perete al casei de locuit, existand pericolul de propagare la intreaga locuinta.
Incendiul a fost lichidat la ora 02.05.
A ars peretele casei de locuit, construit din lemn, pe o suprafata de circa 2 mp si s-au degradat circa 5 mp perete.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit prin efect termic de la cosul de evacuare a fumului neprotejat termic fata de materialele combustibile.
Pompierii au salvat casa de locuit, in valoare de cca 40.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de cca 1.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.


Incendiu in localitatea Vicovu de Sus
(25.01.2009, ora 01.22*)

Garda de Interventie Vicovu de Sus a intervenit cu o autospeciala pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta numitului V. S., din localitatea Vicovu de Sus.
La sosirea garzii de interventie incendiul se manifesta in dormitorul apartamentului, existand pericolul de propagare la intreaga locuinta. A fost gasit proproietarul, intoxicat cu dioxid de carbon, caruia i s-a acordat primul ajutor medical.
Incendiul a fost lichidat la ora 02.13.
Au ars: mobilier (o masa, un pat, un dulap), un televizor, un radiocasetofon, materiale textile pe o suprafata de 16 mp. S-a degradat finisajul interior al dormitorului.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza neglijentei fumatorului.
Pompierii au salvat apartamentul, in valoare de cca 35.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de cca 5.000 RON.
Victima a evenimentului: V. S. (43 ani)-intoxicat. Acesta a fost preluat de catre un echipaj de la Serviciul de Ambulanta Radauti si transportat la spital pentru investigatii amanuntite.* ora de sub titlu este ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO