Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 29.01.2009
(29.01.2009)

BULETIN INFORMATIV DE PRESA
din 29.01.2009, ora 08.30Incendiu in comuna Marginea
(28.01.2009, ora 17.10*)

Detasamentul de Pompieri Radauti impreuna cu Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta Marginea si Sucevita au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodarie ce apartine numitului Teodor N., in comuna Marginea, str. Satul Nou.
La sosirea garzii de interventie ardea interiorul unei camere, existand pericolul de propagare la celelalte incaperi si la acoperis.
Incendiul a fost lichidat la ora 18.20.
Au ars mobilier, 4 usi, 2 geamuri, materiale textile si articole de imbracaminte. S-a degradat finisajul interior a doua camere si al unui hol.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza jocului copiilor (lasati nesupravegheati) cu focul (A.R. – 6 ani, A.D. – 5 ani).
Pompierii au salvat casa de locuit, in valoare de cca 200.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de aproximativ 5.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.


Incendiu in localitatea Hurjuieni
(29.01.2009, ora 00.03*)

Detasamentul de Pompieri Radauti, Garzile de Interventie Siret si Vicovu de Sus impreuna cu Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta Galanesti si Fratautii Vechi au intervenit cu sase autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodarie ce apartine numitului Serafim M., in satul Hurjuieni, comuna Galanesti.
La sosirea garzii de interventie ardea acoperisul casei, sura, adapostul de animale si un atelier, existand posibilitatea de propagare la o locuinta invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 04.15.
Au ars acoperisul casei de locuit pe o suprafata de cca 90 mp, sura si adapostul de animale pe o suprafata de cca 130 mp, magazia de materiale pe o suprafata de cca 50 mp si bunuri de uz gospodaresc. S-au degradat peretii casei de locuit.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit provocat de catre conductori electrici defecti.
Pompierii au salvat o anexa, utilaje si locuinta invecinata, in valoare de cca 150.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de aproximativ 100.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.


* ora de sub titlu este ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO