Arhiva Comunicate
COMUNICAT

BULETIN INFORMATIV DE PRESA
(15.02.2009)

Incendiu in localitatea Vama
(14.02.2009, ora 11.16*)

Detasamentul de Pompieri Campulung Moldovenesc a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitului Mihai B., din comuna Vama.
La sosirea garzii de interventie incendiul se manifesta la peretii interiori si planseu, de-a lungul cosului de evacuare a fumului, existand pericolul de propagare la intreaga constructie si anexe.
Incendiul a fost lichidat la ora 12.40.
Au ars elementele de constructie, lambriul si acoperisul, construite din lemn, pe o suprafata de 75 mp. S-au degradat peretii interiori, izolatia si planseele cladirii.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit prin efect termic de la cosul de evacuare a fumului, neprotejat termic fata de materialele combustibile.
Pompierii au salvat casa de locuit si anexele, in valoare de cca 300.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de aproximativ 15.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Accident rutier in localitatea Ciocanesti
(14.02.2009, ora 14.08*)

Detasamentul de Pompieri Vatra Dornei a intervenit cu un echipaj de Descarcerare, un modul SMURD si o autospeciala, la un accident rutier produs pe raza localitatii Ciocanesti, DN 18.
La sosirea garzii de interventie s-a gasit o victima incarcerata intr-un autoturism, marca Ford Escort, rasturnat in afara partii carosabile.
S-a acordat primul ajutor medical victimei, concomitent cu descarcerarea acesteia. Dupa mai multe manevre de resuscitare s-a constatat decesul acesteia. S-au luat masuri de siguranta (deconectarea bornelor de la baterie si verificarea eventualelor scurgeri de carburant).
Misiunea s-a incheiat la ora 15.00.
Victima a accidentului: C.O. (45 ani) – decedata.

Incendiu in localitatea Vatra Dornei
(15.02.2009, ora 01.13*)

Detasamentul de Pompieri Vatra Dornei a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitului Viorel P., din municipiul Vatra Dornei, str. Plopilor.
La sosirea echipajelor la locul interventiei incendiul se manifesta violent la acoperisul si etajul cladirii aflata in constructie, existand pericolul de propagare la cladirile invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 02.50.
Au ars: acoperisul, materiale de constructie si bunuri de uz casnic, pe o suprafata de 100 mp. S-a degradat planseul cladirii.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza jarului si a scanteilor provenite de la cosul de evacuare a fumului ce era deteriorat.
Pompierii au salvat casa de locuit, anexele, locuintele si societatea invecinate, in valoare de cca 900.000 RON
Din primele estimari pagubele sunt de aproximativ 10.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO