Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 28.02.2009
(28.02.2009)

BULETIN INFORMATIV DE PRESA
din 28.02.2009, ora 17.00

Incendiu in municipiul Suceava
(27.02.2009, ora 12.53*)

Detasamentul de Pompieri Suceava a intervenit cu o autospeciala pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism apartinand numitului Gheorghe C., in municipiul Suceava, B-dul George Enescu.
La sosirea garzii de interventie incendiul se manifesta la compartimentul motor al autoturismului, fara pericol de propagare la vecinatati.
Incendiul a fost lichidat la ora 13.00, in limitele gasite.
Au ars instalatiile electrice si de alimentare din compartimentul motor.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit provocat de catre conductori electrici defecti.
Pompierii au salvat restul autoturismului, in valoare de aproximativ 10.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de aproximativ 300 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Incendiu in comuna Moldovita
(28.02.2009, ora 02.46*)

Detasamentul de Pompieri Campulung Moldovenesc impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Moldovita au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la Schitul Maicii Domnului, in comuna Moldovita, catun Putna-Sacries.
Misiunea a fost ingreunata de drumul inaccesibil autospecialelor, pompierii fiind nevoiti sa parcurga circa 2 km pe jos.
La sosirea garzii de interventie ardea o magazie (construcita din lemn) in care erau depozitate materiale de constructii, existand pericolul de propagare la patru chilii si alte anexe. Incendiul a fost localizat si lichidat cu mijloace de prima interventie.
Misiunea s-a incheiat la ora 06.10.
Au ars magazia pe o suprafata de aproximativ 20 mp si cca 200 Kg de cereale. S-au degradat o parte din materialele de constructii depozitate in magazie.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza jarului sau scanteilor provenite din cosul de evacuare a fumului care nu era dotat cu sita parascantei.
Pompierii au salvat patru chilii, bucataria si trapeza schitului (sala de mese), in valoare de aproximativ 150.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de aproximativ 20.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Incendiu in municipiul Vatra Dornei
(28.02.2009, ora 08.50*)

Detasamentul de Pompieri Vatra Dornei a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la o magazie apartinand numitului Radu L., in municipiul Vatra Dornei, str. Podul Verde.
La sosirea garzii de interventie incendiul se manifesta la acoperisul magaziei existand pericolul de propagare la anexe, magazii invecinate si fondul forestier (aflat la circa 3 metri de magazie).
Incendiul a fost lichidat la ora 10.00, in limitele gasite.
A ars acoperisul magaziei pe o suprafata de aproximativ 30 mp si s-au degradat peretii constructiei.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit provocat de catre un conductor electric improvizat.
Pompierii au salvat anexele, magaziile invecinate si fondul forestier, in valoare de aproximativ 20.000 RON (in estimare nu intra fondul forestier).
Pagubele se ridica la aproximativ 1.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.


Accident rutier in localitatea Ilisesti
(28.02.2009, ora 14.20*)

Detasamentul de Pompieri Suceava a intervenit cu un echipaj de Descarcerare si un modul SMURD la un accident rutier produs pe raza localitatii Ilisesti (in fata Cabanei Ilisesti).
La foarte putin timp dupa producerea accidentului, la fata locului a ajuns o autospeciala a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava, in care se aflau inspectorul sef, colonel Lucel Lulciuc si adjunctul inspectorului sef, colonel Mircea Gospodaru, acestia intorcandu-se de la o misiune, din Vatra Dornei. Soferul autospecialei, plutonierul adjutant Mihai Popescu, a acordat primul ajutor unei victime care intrase in soc cardio-respirator, prin actiunea sa salvandu-i, practic, viata.
La sosirea garzii de interventie s-a constatat ca in urma coliziunii dintre doua autoturisme (marcile Lada si Opel Astra) au rezultat cinci victime.
S-a trecut la balizarea zonei, acordarea primului ajutor medical victimelor de catre echipajul SMURD dupa care, acestea au fost preluate de catre cinci ambulante (una SMURD si patru ale Serviciului Judetean de Ambulanta Suceava) si transportate la Spitalul Judetean Suceava.
S-au luat masuri de siguranta (deconectarea bornelor de la baterie si verificarea eventualelor scurgeri de carburant).
Misiunea s-a incheiat la ora 15.00.
Victime ale acidentului: A.F. (23 ani) – ranita, G.D. (54 ani) – ranit, G.M. (80 ani) – ranita, G.C. (53 ani) – grav ranita (a decedat ulterior la spital) si G.D. (30 ani) – grav ranita.


* ora de sub titlu este ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO