Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 05.03.2009
(05.03.2009)

BULETIN INFORMATIV DE PRESA
din 05.03.2009, ora 08.00

Incendiu in orasul Liteni
(05.03.2009, ora 03.19*)

Detasamentul de Pompieri Falticeni impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Liteni au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitului Dumitru-Constantin A., din orasul Liteni.
La sosirea garzii de interventie ardeau violent acoperisul casei de locuit (pe astereala din lemn cu invelitoare din tabla) si anexe, existand pericolul de propagare la adapostul de animale, doua stoguri de fan si o gospodarie invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 06.55.
Au ars acoperisul casei de locuit pe o suprafata de aproximativ 150 mp, anexe gospodaresti pe o suprafata de circa 150 mp, 20 mc lemn de foc, 2 mc cherestea, 2 t cereale, mobilier, materiale textile, aparate electrocasnice si documente personale. S-au degradat peretii si planseul casei de locuit.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit prin efect termic din cauza cosului de evacuare a fumului, neprotejat corespunzator fata de materialele combustibile.
Pompierii au salvat doua animale (un cal si o vaca), adapostul de animale, doua stoguri de fan si locuinta invecinata, in valoare de aproximativ 200.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de aproximativ 150.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Incendiu in comuna Burla
(05.02.2009, ora 03.56*)

Detasamentul de Pompieri Radauti impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Volovat au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitului Neculai J., in comuna Burla.
La sosirea garzii de interventie ardea acoperisul casei de locuit, acoperisul bucatariei (ambele pe astereala din lemn cu invelitoare din sindrila) si acoperisul unei anexe (pe astereala din lemn cu invelitoare din azbociment) existand pericolul de propagare la o gospodarie invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 05.40.
Au ars acoperisul casei de locuit pe o suprafata de aproximativ 80 mp, acoperisul bucatariei pe o suprafata de circa 24 mp si acoperisul anexei pe o suprafata de circa 30 mp. S-au degradat planseul casei, planseul bucatariei si, partial, planseul anexei si centrala termica.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit provocat de catre un cablu electric defect, neizolat corespunzator.
Pompierii au salvat casa de locuit, adapostul de animale, anexe si o gospodarie invecinata in valoare de aproximativ 250.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de aproximativ 50.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.


* ora de sub titlu este ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO