Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 06.03.2009
(06.03.2009)

BULETIN INFORMATIV DE PRESA
din 06.03.2009, ora 09.00


Incendiu in comuna Satu Mare
(05.03.2009, ora 08.44*)

Detasamentul de Pompieri Radauti a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitei Eudochia H., din comuna Satu Mare, str. Principala.
La sosirea garzii de interventie ardeau bunuri casnice dintr-o camera (canapea, perne, covoare s.a.), la parterul casei de locuit. Locuinta era inundata cu fum si exista pericolul de propagare a flacarilor la intreaga locuinta.
Incendiul a fost lichidat la ora 09.30.
Au ars bunuri casnice, o canapea, materiale textile si articole de imbracaminte. S-a degradat finisajul interior al camerei.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza jarului cazut din sistemul de incalzit (soba cu acumulare de caldura).
Pompierii au salvat casa de locuit, in valoare de aproximativ 250.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de aproximativ 800 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Incendiu in municipiul Radauti
(05.02.2009, ora 12.43*)

Detasamentul de Pompieri Radauti a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitei Elena C., in municipiul Radauti, str. Stefan cel Mare.
La sosirea garzii de interventie ardeau funinginea din interiorul cosului de evacuare a fumului si o parte din astereala acoperisului, existand pericolul de extindere la casa de locuit.
Incendiul a fost lichidat la ora 13.00.
Au ars 1 mp din astereala acoperisului si funinginea din interiorul cosului de evacuare a fumului.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza jarului sau scanteilor provenite din cosul de evacuare a fumului necuratat.
Pompierii au salvat casa de locuit in valoare de aproximativ 100.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de aproximativ 100 RON.
Nu au fost victime omenesti.


Asanare pirotehnica in comuna Satu Mare
(05.02.2009, ora 15.45*)

Echipa pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava, condusa de lt.col. Anton Cristinel, a intervenit cu o autospeciala pirotehnica pentru identificarea, ridicarea, transportul si depozitarea unor elemente de munitie neexplodata (provenind din al doilea razboi mondial), asanate din gospodaria numitului Gheorghe O., din localitatea Satu Mare.
In timp ce proprietarii executau lucrari de sapaturi la fundatia casei, au observat cateva elemente de munitie in pamant. Au oprit lucrarea si au cerut ajutorul politiei locale. Acestia au anuntat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta care a trimis echipa pirotehnica la fata locului.
In urma cercetarii si detectarii amanuntite a zonei, echipa pirotehnica a identificat si ridicat un proiectil explozibil calibru 100 mm si un proiectil explozibil calibru 76 mm.
S-a constatat ca zona respectiva nu mai prezinta pericol iminent, fiindu-le pus in vedere proprietarilor ca, in eventualitatea executarii altor lucrari de sapaturi in zona respectiva, sa sesizeze lucratorii postului de politie local sau Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta prin numarul 112, in vederea acordarii de asistenta tehnica de specialitate pe timpul lucrarilor.
Munitia a fost transportata in conditii de maxima siguranta, fiind depozitata provizoriu pana la distrugerea controlata, intr-un poligon autorizat.
Misiunea de asanare a fost complexa si riscanta, existand riscul ca cele doua proiectile, in perfecta stare de functionare, sa explodeze la o manevrare gresita.
Operatiunea s-a incheiat la ora 19.00.
Nu s-au pus in pericol vieti omenesti si nu s-au inregistrat pagube materiale.

Asigurare zona la un racord de gaz fisurat in municipiul Suceava
(05.02.2009, ora 16.16*)

Grupa Operativa a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava si Detasamentul de Pompieri Suceava a intervenit cu o autospeciala si un modul SMURD pentru asigurarea zonei la un racord de gaz fisurat, la locuinta numitei B.E., din municipiul Suceava, Aleea Lalelelor, bl. 92.
La sosirea garzii de interventie s-a constatat ca racordul care face legatura dintre conducta de gaz si masina de gatit era fisurat, existand pericolul de explozie.
Echipajele au asigurat zona, au intrerupt alimentarea cu gaz si au ventilat apartamentul si casa scarilor.
Misiunea s-a incheiat la ora 16.37.
Pompierii au salvat locuinta in valoare de aproximativ 140.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de aproximativ 50 RON.
Nu au fost victime omenesti.


* ora de sub titlu este ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO