Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 16.03.2009
(16.03.2009)

BULETIN INFORMATIV DE PRESA
din 16.03.2009, ora 08.30


Incendiu in localitatea Parhauti
(15.03.2009, ora 13.27*)

Detasamentul de Pompieri Suceava impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Todiresti au intervenit cu trei autospeciale si un modul SMURD pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta lui Gelu Eugen P., din localitatea Parhauti, comuna Todiresti.
La sosirea garzii de interventie incendiul se manifesta la locuinta proprietarului si la acoperisul acesteia (construit pe astereala din lemn si invelitoare din tabla zincata), existand pericolul de propagare la anexele gospodaresti.
Pompierii militari au salvat doua persoane, evacuandu-le pentru a li se acorda primul ajutor. Echipajul SMURD a preluat-o pe sora proprietarului (P.E. – 48 ani), care avea arsuri de gradul II si III, si au transportat-o la spitalul judetean pentru investigatii amanuntite. Mama proprietarului (P.A. – 83 ani) a suferit si ea arsuri de gradul I si intoxicatie cu dioxid de carbon, fiind transportata la spital de catre o ambulanta SAJ.
Incendiul a fost lichidat la ora 14.50, in limitele gasite.
Au ars acoperisul casei pe o suprafata de aproximativ 80 mp si bunuri de uz casnic (covoare, articole de imbracaminte, plapume, perne etc.). S-au degradat planseul casei, peretii si zugraveala.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza jarului sau scanteilor cazute din soba cu acumulare de caldura (construita din teracota).
Pompierii au salvat locuinta si anexele, in valoare de aproximativ 10.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de aproximativ 3.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.


Incendiu pe raza comunei Radaseni
(15.03.2009, ora 19.40*)

Detasamentul de Pompieri Falticeni a intervenit cu o autospeciala pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la vegetatie uscata, pe raza comunei Radaseni.
La sosirea garzii de interventie incendiul se manifesta pe o suprafata de aproximativ 1,5 ha de vegetatie uscata, existand posibilitatea de propagare la o liziera si o locuinta aflate in vecinatate.
Incendiul a fost lichidat la ora 20.45, in limitele gasite.
Au ars aproximativ 1,5 ha vegetatie uscata.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui foc deschis in spatii deschise lasat nesupravegheat.
Pompierii au salvat liziera si locuinta din vecinatate, in valoare de aproximativ 10.000 RON.
Nu au fost victime omenesti si nici nu s-au semnalat pagube materiale.* ora de sub titlu este ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO