Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 17.03.2009
(17.03.2009)

BULETIN INFORMATIV DE PRESA
din 17.03.2009, ora 08.30


Incendiu in localitatea Dumbrava
(16.03.2009, ora 10.24*)

Detasamentul de Pompieri Falticeni impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Cornu Luncii au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta lui Gheorghe H., din localitatea Dumbrava, comuna Cornu Luncii.
La sosirea garzii de interventie ardea interiorul locuintei (construita din lemn), planseul si acoperisul casei (construit pe astereala din lemn cu invelitoare din azbociment), fara pericol de propagare.
Incendiul a fost lichidat la ora 11.55, in limitele gasite.
Au ars acoperisul si planseul casei pe o suprafata de aproximativ 50 mp, bunuri casnice si documente personale. S-au degradat peretii portanti ai casei.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza folosirii intentionate, de catre proprietar, a sursei de aprindere pentru a genera incendiu.
Pompierii au salvat o magazie, corp comun cu locuinta, in valoare de aproximativ 4.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de aproximativ 10.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.


Accident rutier in municipiul Suceava
(16.03.2009, ora 20.14*)

Detasamentul de Pompieri Suceava a intervenit cu o autospeciala de descarcerare si un modul SMURD la un accident rutier produs in municipiul Suceava, B-dul Academician Vasile Grecu.
In urma coliziunii dintre un autoturism marca VW Golf si un autotren marca Volvo a rezultat 3 victime (R.I., 30 ani – ranit si R.I., 34 ani; R.D., 30 ani – decedati), toti ocupanti ai autoturismului VW Golf.
Echipajul de descarcerare a balizat zona si a asigurat accesul rapid catre victime. Echipajul SMURD a acordat primul ajutor ranitului si l-a transportat la ambulanta. S-au luat masurile de siguranta specifice in astfel de cazuri (deconectarea bornelor de la baterie, verificarea eventualelor scurgeri de carburant si spalarea carosabilului de carburanti si lubrifianti).
Misiunea s-a incheiat la ora 20.08.* ora de sub titlu este ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO