Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 22.03.2009_2
(22.03.2009)

BULETIN INFORMATIV DE PRESA
din 22.03.2009, ora 13.30

Indepartare elemente de constructie
cu pericol pentru populatie
(22.03.2009, ora 08.29*)


Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava a fost instiintat, prin Dispeceratul 112, de ranirea unui trecator in urma caderilor de elemente de constructie de le fatada unui bloc.
Detasamentul de Pompieri Suceava a intervenit cu o autospeciala (autoscara mecanica), in municipiul Suceava, b-dul 1 Decembrie, la monitorizarea si incercarea de indepartare a pericolului, dar datorita conditiilor grele si a altitudinii (nivelul etajului X) este necesara o schela pentru a se putea indeparta elementele de costructie (caramida ornamentala si tencuiala), astfel protejand trecatorii si geamurile locuintelor blocului.
In momentul de fata locul este asigurat de catre echipaje de jandarmi si politie comunitara urmand ca asociatia de proprietari sa ia masuri de remediere a fatadei blocului cu shela.
Victima a evenimentului Z.O. – 20 ani ce prezenta o plaga la cap, acesta a fost preluat de catre o ambulanta si transportat la spitalul judetean pentru investigatii amanuntite.
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava reaminteste obligatia institutiilor, operatorilor economici si asociatiilor de proprietari de a:
- verifica starea fatadelor constructiilor;
- acolo unde se constata pericol de cadere a elementelor de constructie sa marcheze si sa asigure zona pentru a nu pune in pericol trecatorii;
- remedierea fatadelor constructiilor cu firme specializate.
Atragem atentia asociatiilor de proprietari ca pentru raspunderea juridica a cetatenilor, in caz de vatamare cu elemente de contructie, le revine.

* ora de sub titlu este ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO