Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 26.03.2009
(26.03.2009)

BULETIN INFORMATIV DE PRESA
din 26.03.2009, ora 10.30Incendiu in comuna Baia
(25.03.2009, ora 16.49*)

Detasamentul de Pompieri Falticeni impreuna cu Serviciul Voluntar penrtu Situatii de Urgenta Baia au intervenit cu doua autospeciale si o motopompa pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Nicolae S., din comuna Baia.
La sosirea garzii de interventie ardea acoperisul casei de locuit, existand pericolul de propagare la intreaga constructie si gospodaria invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 18.30 in limitele gasite.
A ars acoperisul casei, construit din lemn cu invelitoare din azbociment, pe o suprafata de 30 mp. S-au degradat peretii portanti si planseul cladirii.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza jarului si a scanteilor provenite din cosul de evacuare a fumului deteriorat
Pompierii au salvat casa de locuit si gospodaria invecinata, in valoare de aproximativ 50.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de aproximativ 1.500 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Accident rutier in municipiul Suceava
(25.03.2009, ora 19.15*)

Detasamentul de Pompieri Suceava a intervenit cu o autospeciala de descarcerare si un modul SMURD la un accident rutier produs in municipiul Suceava, str. Gheorghe Doja.
La sosirea echipajelor s-a constatat ca autoturismul marca VW Golf a parasit partea carosabila si a intrat intr-un stalp, in urma coliziunii rezultand 2 victime. Echipajul de descarcerare a balizat zona si a asigurat accesul rapid catre victime. Echipajul SMURD a acordat primul ajutor conducatorului auto, iar cealalta victima a fost preluata de catre o ambulanta din cadrul Serviciului Judetean de Ambulanta. Acestia au fost transportati la spital pentru investigatii amanuntite. S-au luat masurile de siguranta specifice in astfel de cazuri (deconectarea bornelor de la baterie, si verificarea eventualelor scurgeri de carburant).
Misiunea s-a incheiat la ora 19.40.
Victime ale accidentului: A. M. M. (18 ani) si F. D. (19 ani) - raniti.

Incendiu in municipiul Vatra Dornei
(26.03.2009, ora 05.59*)

Detasamentul de Pompieri Vatra a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Gheorghe C., din municipiul Vatra Dornei, str. Rosu.
La sosirea garzii de interventie ardea funinginea din interiorul cosului de evacuare a fumului, existand pericolul de propagare la intreaga locuinta.
Incendiul a fost lichidat la ora 06.27, in limitele gasite.
A ars funinginea din interiorul cosului de evacuare a fumului.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza jarului si a scanteilor provenite din cosul de evacuare a fumului deteriorat.
Pompierii au salvat casa de locuit, in valoare de aproximativ 200.000 RON.
Nu au fost victime omenesti si nici nu s-au semnalat pagube materiale.

Incendiu in localitatea Prelipca
(26.03.2009, ora 07.38*)

Detasamentul de Pompieri Suceava impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Salcea au intervenit cu trei autospeciale si un modul SMURD pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui G.S., din Orasul Salcea, localitatea Prelipca.
La sosirea garzii de interventie ardeau materiale textile, elemente de mobilier si acoperisul la o anexa (bucatarie), existand pericolul de propagare la intreaga locuinta si anexele invecinate. Echipajul SMURD a acordat primul ajutor medical unei victime ce prezenta arsuri de gradul I si II la nivelul ambelor maini si fetei, dupa care a fost preluat de o ambulanta din cadrul Serviciului Judetean de Ambulanta si transportat la spital pentru investigatii amanuntite.
Incendiul a fost lichidat la ora 08.36, in limitele gasite.
Au ars materiale textile, un pat si acoperisul bucatariei, construit din lemn cu invelitoare din azbociment, pe o suprafata de 14 mp. S-au degradat peretii bucatarie si stoleria (doua usi si un geam).
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza folosirii unei substante inflamabile (diluant) pentru a aprinde focul in soba.
Pompierii au salvat casa de locuit si anexele, in valoare de aproximativ 20.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de aproximativ 1.500 RON
Victime ale evenimentului: C.S. (96 ani) – decedata, C.V. (72 ani) - ranit.

* ora de sub titlu este ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO