Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 29.03.2009
(29.03.2009)

BULETIN INFORMATIV DE PRESA
din 29.03.2009, ora 08.30

Incendiu in localitatea Plopeni
(27.03.2009, ora 16.52*)

Detasamentul de Pompieri Suceava impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Salcea au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria Elenei P., din satul Plopeni, oras Salcea.
La sosirea garzii de interventie ardea sura si adapostul de animale, existand pericol de propagare la casa de locuit si anexe.
Incendiul a fost lichidat la ora 20.05, in limitele gasite.
Au ars sura si acoperisul adapostului de animale pe o suprafata de circa 80 mp si aproximativ 3 tone de fan. S-au degradat cca 7 tone de fan si peretii adapostului de animale.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric favorizat de catre conductori electrici defecti.
Pompierii au salvat o bovina, casa de locuit si anexele, in valoare de aproximativ 100.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de aproximativ 2.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Incendiu in municipiul Falticeni
(28.03.2009, ora 14.18*)

Detasamentul de Pompieri Falticeni a intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la o livada de pomi fructiferi apartinand de Statiunea de Cercetare si Productie Pomicola, in municipiul Falticeni.
La sosirea echipajelor la locul interventiei ardea vegetatie uscata si zece containere din lemn, existand pericolul de propagare la sase rezervoare pline cu alcool distilat din mere (3.000 l/fiecare), aflate la aproximativ 2 metri distanta.
Incendiul a fost lichidat la ora 15.35, in limitele gasite.
Au ars circa 2 ha de vegetatie uscata si 10 containere din lemn.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza folosirii focului deschis, lasat nesupravegheat, pentru igienizarea terenului.
Pompierii au salvat cele 6 rezervoare cu alcool distilat din mere (insumand in total 18.000 l), in valoare de aproximativ 50.000 RON.
Nu au fost victime omenesti si nu s-au semnalat pagube semnificative.

Incendii la vegetatia uscata
(28.03.2009)

Garda de Interventie Siret a intervenit, la ora 17.05, pentru localizarea si stingerea unui incendiu la vegetatie uscata, de pe un teren apartinand Consiliului Local Siret, situat in municipiul Siret, cartierul Padureni. Au ars aproximativ 2 ha vegetatie uscata. Pompierii au actionat cu promptitudine impiedicand la timp focul, inainte ca acesta sa se propage la padurea invecinata.
Detasamentul de Pompieri Falticeni a intervenit, la ora 18.21, pentru localizarea si stingerea unui incendiu la vegetatia uscata in municipiul Falticeni, str. Spicului. Au ars aproximativ 10 ha vegetatie uscata de pe un teren apartinand de Consiliul Local Siret.
Acelasi detasament de pompieri, impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Radaseni, au intervenit, la ora 20.25, pentru localizarea si stingerea unui incendiu la vegetatia uscata in comuna Radaseni. Au ars aproximativ 1,5 ha vegetatie uscata de pe un teren viran apartinand de Consiliul Local Radaseni.
Misiunile s-au incheiat fara incidente. Nu s-au semnalat victime omenesti sau pagube materiale.
Toate aceste incendii au avut drept cauza flacara provenita de la foc deschis in spatii deschise lasat nesupravegheat.Incendiu in localitatea Prelipca
(28.03.2009, ora 21.06*)

Detasamentul de Pompieri Suceava impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Salcea au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Gheorghe M., din satul Prelipca, oras Salcea.
La sosirea garzii de interventie ardea adapostul de animale, existand pericolul de propagare la casa de locuit.
Incendiul a fost lichidat la ora 22.20, in limitele gasite.
Au ars adapostul de animale, construit din chirpici, cu astereala din lemn si invelitoare din azbociment, pe o suprafata de aproximativ 50 mp, circa 600 kg plante furajere (fan), cca 200 kg ovaz si alte bunuri de uz gospodaresc.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza flacarii provenite de la o lumanare uitata aprinsa in adapostul de animale.
Pompierii au salvat casa de locuit, in valoare de aproximativ 100.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de aproximativ 8.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.* ora de sub titlu este ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO