Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 30.03.2009
(30.03.3009)

BULETIN INFORMATIV DE PRESA
din 30.03.2009, ora 09.30

Incendiu in comuna Vama
(29.03.2009, ora 14.39*)

Detasamentul de Pompieri Campulung Moldovenesc impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Vama au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Mircea L., din comuna Vama, str. Doabra.
La sosirea garzii de interventie ardeau adapostul de animale, magazia de materiale si acoperisul casei de locuit, existand pericolul de propagare la o locuinta invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 15.04, in limitele gasite.
Au ars adapostul de animale, construit din lemn, pe o suprafata de aproximativ 60 mp, magazia de materiale pe o suprafata de circa 32 mp si acoperisul casei de locuit pe o suprafata de circa 24 mp. S-au degradat peretii si tavanul locuintei.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit favorizat de catre un conductor electric defect.
Pompierii au salvat casa de locuit si locuinta invecinata, in valoare de aproximativ 300.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de aproximativ 20.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Incendii la vegetatia uscata
(29.03.2009)

Garda de Interventie Siret a intervenit, la ora 19.46, pentru localizarea si stingerea unui incendiu la vegetatie uscata, de pe un teren apartinand Consiliului Local Siret, situat in municipiul Siret, str. Dealul Releu. Au ars aproximativ 1,5 ha vegetatie uscata. Pompierii au actionat cu promptitudine localizand la timp focul, inainte ca acesta sa se propage la fondul forestier aflat in apropiere. La ora 20.15, aceeasi garda de interventie, a fost solicitata la un incendiu, in cartierul Padureni, unde ardea vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ 5 ha, existand pericolul de propagare la fondul forestier. Misiunea s-a incheiat, fara evenimente neplacute, la ora 20.45.
Detasamentul de Pompieri Falticeni impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Rasca au intervenit cu 4 autospeciale si 2 motopompe, la ora 20.40, pentru localizarea si stingerea unui incendiu la vegetatia uscata in satul Slatioara, comuna Rasca. Au ars aproximativ 1,5 ha vegetatie uscata de pe imasul comunal apartinand Consiliului Local Rasca. Pompierii au actionat rapid si au impiedicat flacarile sa ajunga la fondul forestier din apropiere (parcelele 37B si 83C, padure de foioase, cu exemplare care au intre 6 si 100 de ani).
Detasamentul de Pompieri Suceava impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Bunesti, au intervenit, la ora 20.44, pentru localizarea si stingerea unui incendiu la vegetatia uscata in satul Podeni, comuna Bunesti. Flacarile amenintau o locuinta aflata in imediata apropiere. Au ars aproximativ 2 ha vegetatie uscata de pe un teren viran apartinand de Consiliul Local Bunesti. Misiunea s-a incheiat cu bine la ora 21.25.
Detasamentul de Pompieri Radauti impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Volovat, au intervenit cu 3 autospeciale, la ora 22.22, pentru localizarea si stingerea unui incendiu la vegetatia uscata in satul Lupasteni, comuna Volovat. Sapte locuinte si anexele acestora se aflau sub amenintarea flacarilor. Au ars aproximativ 2 ha vegetatie uscata de pe un teren apartinand lui Cozma M. La ora 23.15, pompierii s-au intors la baza, misiunea incheindu-se cu succes. Un alt echipaj al Detasamentului de Pompieri Radauti plecase, la ora 23.00, spre un alt incendiu la vegetatie uscata, in comuna Galanesti. Aici a ars vegetatia uscata (aproximativ 1 ha) de pe un teren apartinand Consiliului Local Galanesti.
Garda de Interventie Solca impreuna cu Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta Arbore, Botosana si Cajvana, au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu la vegetatie uscata de pe un teren din comuna Arbore, str. Oarza, care apartine Consiliului Local. Au ars aproximativ 5 ha de vegetatie uscata, pompierii localizand incendiul inainte ca acesta sa se propage la o livada din apropiere.
Toate misiunile s-au incheiat fara incidente. Nu s-au semnalat victime omenesti sau pagube materiale. Din fericire, datorita interventiei pompierilor, s-au salvat locuinte si anexele acestora, fond forestier, o livada si alte bunuri, in valoare totala de aproximativ 1.565.000 RON.
Toate incendiile au avut drept cauza flacara provenita de la foc deschis in spatii deschise lasat nesupravegheat.Incendiu in localitatea Baisesti
(29.03.2009, ora 20.05*)

Detasamentul de Pompieri Falticeni impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Cornu Luncii au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Toader H., din satul Baisesti, comuna Cornu Luncii.
La sosirea garzii de interventie ardea peretele unui atelier, existand pericolul de propagare la intreg atelierul si casa de locuit.
Incendiul a fost lichidat la ora 20.35, in limitele gasite.
Au ars 2 mp din peretele atelierului (construit din lemn) si un tablou electric.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit provocat de catre un echipament electric supradimensionat.
Pompierii au salvat casa de locuit si atelierul, in valoare de aproximativ 50.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de aproximativ 300 RON.
Nu au fost victime omenesti.


* ora de sub titlu este ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO