Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 31.03.2009
(31.03.2009)

BULETIN INFORMATIV DE PRESA
din 31.03.2009, ora 10.00
Incendii la vegetatia uscata
(30.03.2009)

Detasamentul de pompieri Campulung Moldovenesc a intervenit, la ora 16.43, pentru localizarea si stingerea unui incendiu la vegetatie uscata, pe un teren ce apartine lui Dionisie C., din localitatea Valea Stanei, comuna Vatra Moldovitei. Au ars aproximativ 5 ha vegetatie uscata. Pompierii au actionat cu promptitudine localizand la timp focul, inainte ca acesta sa se propage la fondul forestier si gospodariile invecinate. Misiunea s-a incheiat, fara evenimente neplacute, la ora 18.55.
Detasamentul de Pompieri Falticeni a intervenit cu o autospeciala, la ora 16.16, pentru localizarea si stingerea unui incendiu la vegetatie uscata in comuna Radaseni. Au ars aproximativ 20.000 mp vegetatie uscata pe un teren ce apartine Consiliului Local Radaseni. Pompierii au actionat rapid si au impiedicat flacarile sa ajunga la o livada din apropiere (cca 3 ha de pomi fructiferi). Misiunea s-a incheiat cu bine la ora 17.00.
Toate misiunile s-au incheiat fara incidente. Nu s-au semnalat victime omenesti sau pagube materiale. Din fericire, datorita interventiei pompierilor, s-au salvat locuinte si anexele acestora, fond forestier si o livada , in valoare totala de aproximativ 1.010.000 RON.
Toate incendiile au avut drept cauza flacara provenita de la foc deschis in spatii deschise lasat nesupravegheat.

Incendiu in municipiul Falticeni
(30.03.2009, ora 16.57*)

Detasamentul de Pompieri Falticeni a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la un agent economic cu profil de prelucrare a lemnului, din municipiul Falticeni, str. Dimitrie Leonida.
La sosirea garzii de interventie ardea acoperisul si tavanul din lemn la cladirea centralei termice, existand pericolul de propagare la intreaga constructie si cladirea unui uscator invecinat.
Incendiul a fost lichidat la ora 17.40, in limitele gasite.
Au ars asteriala din lemn a acoperisului cu invelitoare din tabla si tavanul din lemn, pe o suprafata de aproximativ 50 mp.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza jarului si a scanteilor provenite de la cosul de evacuare a fumului amplasat necorespunzator fata de materialele combustibile.
Pompierii au salvat 90% din cladirea centralei termice si uscatorul invecinat, in valoare de aproximativ 1.500.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de aproximativ 500 RON.
Nu au fost victime omenesti.

* ora de sub titlu este ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO