Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 08.04.2009
(08.04.2009)

BULETIN INFORMATIV DE PRESA
din 08.04.2009, ora 09.00

Incendiu in comuna Horodnic de Sus
(07.04.2009, ora 12.39)
Detasamentul de Pompieri Radauti impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de urgenta Horodnic de Susa intervenit cu trei autospeciale si o motopompa pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta cetateanului Filaret G. din comuna Horodnic de Sus, str. Groseni.
La sosirea garzii de interventie ardeau acoperisul casei de locuit si acoperisul bucatariei, construit din lemn cu invelitoare din tabla, existand pericolul de propagare intreaga locuinta si o gospodarie invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 14.40.
Au ars acoperisul casei de locuit, pe o suprafata de 80 mp si acoperisul bucatariei pe o suprafata de 40 mp. S-au degradat peretii casei de locuit.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui aparat de gatit (aragaz) lasat nesupravegheat.
Pompierii au salvat casa de locuit, anexele si gospodaria invecinata in valoare de aproximativ 510.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de aproximativ 10.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Incendiu in municipiul Radauti
(07.04.2009, ora 18.19)
Detasamentul de Pompieri Radauti a intervenit cu o autospeciala pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit in municipiul Radauti, str. Austriei.
La sosirea garzii de interventie ardeau vegetatia uscata si un stalp din lemn ce sustine cabluri telefonice fara pericol de propagare la vecinatati.
Incendiul a fost lichidat la ora 18.40, in limitele gasite.
Au ars vegetatia uscata pe o suprafata de circa 300 mp si 10% din stalpul ce apartine societatii ROMTELECOM.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza folosirii focului deschis, lasat nesupravegheat, pentru igienizarea terenului.
Pompierii au salvat stalpul din lemn, in valoare de 100 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de aproximativ 10 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Incendii la vegetatia uscata
(07.04.2009)
Detasamentul de pompieri Falticeni a intervenit, la ora 12.07, la un incendiu izbucnit la vegetatie uscata, pe un teren ce apartine Consiliului Local Falticeni. Au ars aproximativ 2 ha de vegetatie uscata.
Acelasi detasament a intervenit, la ora 18.15, in localitatea Spataresti, la un incendiu de vegetatie uscata de pe un teren ce apartine unei societati farmaceutice. Aici a ars vegetatia uscata, pe o suprafata de cca 8 ha.
Garda de Intervetie Gura Humorului a intervenit, la ora 16.04, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetatia uscata de pe un teren al Consiliului Local Paltinoasa. A ars vegetatia uscata de pe o suprafata de circa 1,5 ha.
Detasamentul de Pompieri Suceava a intervenit, la ora 16,12, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit pe un teren ce apartine cetatenilor comunei Patrauti. Au ars circa 20 ha de vegetatie uscata. La ora 19.35 pompierii au intervenit la un incendiu de vegetatie uscata pe un teren ce apartine Consiliului Local Scheia. Aici a ars vegetatia uscata pe o suprafata de 1.500 mp. Dupa aproximativ o ora, la 20.28, pompierii suceveni au fost solicitati pentru stingerea unui incendiu in comuna Todiresti. Pe un teren ce apartine cetatenilor comunei a ars o suprafata de circa 5.000 mp de vegetatie uscata.
Incendiile au avut drept cauza folosirea focului deschis, lasat nesupravegheat, pentru igienizarea terenului.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO