Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 09.04.2009
(09.04.2009)

BULETIN INFORMATIV DE PRESA
din 09.04.2009, ora 09.00

Asanare pirotehnica in comuna Moldovita
(08.04.2009, ora 07.05)
Echipa pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava, condusa de maistrul militar Iulian Pentilescu, a intervenit cu o autospeciala pirotehnica pentru identificarea, ridicarea, transportul si depozitarea unui element de munitie, asanat pe raza Cantonului Silvic Secries, comuna Moldovita.
Obiectul a fost descoperit de catre padurar, acesta anuntand Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, prin numarul unic de urgenta 112, care a trimis echipa pirotehnica la fata locului.
In urma cercetarii si detectarii zonei, echipa pirotehnica a identificat si ridicat un tub cartus lovitura artilerie calibrul 76 mm, echipat doar cu capsa pirotehnica, provenind din al doilea razboi mondial.
Pirotehnistii s-au intors la baza la ora 13.50 si au depozitat munitia provizoriu pana la distrugerea ei intr-un poligon autorizat.
Misiunea s-a desfasurat cu profesionalism si a fost incheiata cu succes, fara sa se puna in pericol vieti omenesti sau bunuri materiale.

Incendiu in localitatea Bainet
(08.04.2009, ora 13.30)
Garda de Interventie Siret impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Musenita au intervenit cu o autospeciala pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Ilie U., din localitatea Bainet, comuna Musenita.
La sosirea garzii de interventie ardeau sura si adapostul de animale, o magazie si acoperisul bucatariei, existand pericolul de propagare la casa de locuit.
Incendiul a fost lichidat la ora 15.05, in limitele gasite.
Au ars sura si adapostul de animale, construite din lemn, pe o suprafata de circa 100 mp, magazia si acoperisul bucatariei pe o suprafata de aproximativ 30 mp.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza jocului cu focul al unui minor (U.R.- 8 ani) lasat nesupravegheat.
Pompierii au salvat casa de locuit, in valoare de 50.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de aproximativ 50.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Incendii la vegetatia uscata
(08.04.2009)
Detasamentul de Pompieri Suceava a intervenit, la ora 15.38, la un incendiu izbucnit la vegetatie uscata, pe un teren ce apartine lui Mihai B., din localitatea Plopeni. Au ars aproximativ 800 mp de vegetatie uscata.
La ora 16.55, pompierii suceveni au intervenit in comuna Moara, la un incendiu de vegetatie uscata de pe un teren ce apartine Consiliului Local Moara. Aici a ars vegetatia uscata de pe o suprafata de cca 140 mp.
Detasamentul de Pompieri Vatra Dornei a intervenit, la ora 15.44, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit in municipiul Vatra Dornei, str. Eroilor, intr-o gradina apartinand Monicai N.
La sosirea garzii de interventie ardea vegetatia uscata din gradina, existand pericolul de propagare la trei locuinte aflate in apropiere. A ars vegetatia uscata de pe o suprafata de aproximativ 1,3 ha. Pompierii au lichidat incendiul la ora 16.50, salvand cele 3 case de locuit, in valoare de aproximativ 700.000 RON.
Incendiile au avut drept cauza folosirea focului deschis, lasat nesupravegheat, pentru igienizarea terenului.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO