Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 10.04.2009
(10.04.2009)

BULETIN INFORMATIV DE PRESA
din 10.04.2009, ora 09.00

Incendii la vegetatia uscata
(09.04.2009)
Detasamentul de Pompieri Vatra Dornei impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Saru Dornei au intervenit, la ora 11.48, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetatie uscata, pe un teren ce apartine lui Ion L., din localitatea Sarisoru Mic, comuna Saru Dornei. Au ars aproximativ 3,5 ha de vegetatie uscata, pompierii lichidand incendiul la timp, salvand astfel din calea flacarilor o locuinta, anexele acesteia si fondul forestier din vecinatate.
La ora 12.21, Garda de Interventie Gura Humorului a intervenit in municipiul Gura Humorului, str. Toaca, la un incendiu de vegetatie uscata de pe un teren ce apartine Consiliului Local Gura Humorului. A ars vegetatia uscata de pe o suprafata de cca 2 ha. Si aici focul a fost lichidat inainte ca flacarile sa se extinda la fondul forestier invecinat.
Garda de Interventie Solca a intervenit, la ora 13.10, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit in orasul Solca. Aici a ars vegetatia uscata pe o suprafata de aproximativ 1 ha, de pe un teren apartinand Consiliului Local Solca. Pompierii au lichidat incendiul la ora 13.40, salvand padurea de foioase din apropiere, ce apartine de Ocolul Silvic Solca.
Toate interventiile s-au desfasurat fara probleme si fara sa se inregistreze pierderi materiale, salvarile insumand aproximativ 230.000 RON.
Incendiile au avut drept cauza folosirea focului deschis, lasat nesupravegheat, pentru igienizarea terenului.

Incendiu in localitatea Maritei
(09.04.2009, ora 17.52)
Detasamentul de Pompieri Suceava impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Darmanesti au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Ion S., din localitatea Maritei, comuna Darmanesti.
La sosirea garzii de interventie ardeau podul (construit din lemn) si mobilier din interiorul unei camere, existand pericolul de propagare la intreaga locuinta.
Incendiul a fost lichidat la ora 19.10, in limitele gasite.
Au ars podul casei pe o suprafata de circa 30 mp, mobilier (3 paturi, 1 masa, 3 scaune, tamplarie din lemn – 2 ferestre si 1 usa), perdele, paturi si alte bunuri. S-a degradat tencuiala interioara.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit prin efect termic din cauza amplasarii necorespunzatoare a materialelor combustibile fata de mijlocul de incalzit (soba cu acumulare de caldura).
Pompierii au salvat casa de locuit, in valoare de 11.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de aproximativ 1.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Incendiu in municipiul Falticeni
(09.04.2009, ora 23.00)
Detasamentul de Pompieri Falticeni impreuna cu Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Falticeni au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria Fredoniei I., din municipiul Falticeni, str. Pietrari.
La sosirea garzii de interventie ardea partial acoperisul (construit pe astereala din lemn, cu invelitoare din sindrila), existand pericolul de propagare la intreaga locuinta.
Pompierii au evacuat si salvat trei persoane adulte aflate in interiorul locuintei si s-a trecut la localizarea si lichidarea focului.
Incendiul a fost lichidat la ora 23.25, in limitele gasite.
A ars acoperisul casei pe o suprafata de cca 15 mp si s-a degradat planseul din lemn pe o suprafata de cca 10 mp.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza scanteilor provenite din cosul de evacuare a fumului deteriorat.
Pompierii au salvat casa de locuit, in valoare de 40.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de aproximativ 500 RON.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO