Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 12.04.2009
(12.04.2009)

BULETIN INFORMATIV DE PRESA
din 12.04.2009, ora 11.30

Incendiu in localitatea Radaseni
(10.04.2009, ora 09,18)

Detasamentul de Pompieri Falticeni impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Radaseni au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Gheorghe S., din localitatea Radaseni.
La sosirea garzii de interventie incendiul se manifesta in camera de locuit, pe o suprafata de 9 mp existand pericolul de propagare la intreaga constructie si anexele invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 10.20, in limitele gasite.
Au ars bunuri casnice (mobilier, aparatura electrocasnica, imbracaminte). S-au degradat peretii casei de locuit pe o suprafata de 12 mp.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric favorizat de un aparat electrocasnic lasat sub tensiune nesupravegheat (televizor).
Pompierii au salvat casa de locuit si anexele, in valoare de 20.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de aproximativ 5.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Incendiu in localitatea Vicovu de Jos
(10.04.2009, ora 12.20)

Garda de interventie Vicovu de Sus, Detasamentul de pompieri Radauti impreuna cu Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Vicovu de Jos si Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta Bilca si Galanesti au intervenit cu cinci autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitului Ilie C., din localitatea Vicovu de Jos.
La sosirea garzii de interventie incendiul se manifesta violent la acoperisul, construit din lemn, al casei de locuit, garajului si al magazinului sau, existand pericolul de propagare la doua gospodarii invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 14.45.
Au ars: acoperisul casei pe o suprafata de cca 65 mp, acoperisul anexei pe o suprafata de cca 30 mp, acoperisul garajului si al centralei termice pe o suprafata de 25 mp si acoperisul magazinului pe o suprafata de cca 35 mp. S-au degradat planseul din lemn pe o suprafata de cca 60 mp si peretii casei pe o suprafata de cca 50 mp.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric favorizat de un conductor electric defect.
Pompierii au salvat mobilierul, aparatura electrocasnica, bunuri casnice si doua gospodarii, in valoare de 300.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de aproximativ 6.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Accident rutier in municipiul Falticeni
(10.04.2009, ora 17.24*)

Detasamentul de Pompieri Falticeni a intervenit cu o autospeciala la un accident rutier produs pe DN2, in municipiul Falticeni.
La sosirea echipajelor s-a constatat ca, in urma coliziunii dintre doua autoturisme, marca BMW si marca Fiat a rezultat o victima incarcerata. Echipajul de descarcerare a balizat zona, a edscarcerat victima concomitent cu acordarea primul ajutor medical, dupa care a fost transportat la spital pentru investigatii amanuntite. S-au luat masurile de siguranta specifice in astfel de cazuri (deconectarea bornelor de la baterie, si verificarea eventualelor scurgeri de carburant).
Misiunea s-a incheiat la ora 17.33.
Victima a accidentului: T.C. (39 ani) – rani; conducatorul autoturismului Fiat.

Incendiu in localitatea Dolhestii Mari
(10.04.2009, ora 23.29)
Detasamentul de pompieri Falticeni impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Dolhesti au intervenit cu o autospeciala pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitei I. A., din localitatea Dolhestii Mari, com. Dolhesti.
La sosirea garzii de interventie incendiul se manifesta in interiorul bucatariei, pe o suprafata de 12 mp si al holului, pe o suprafata de 8 mp, existand pericolul de propagare la intreaga casa de locuit si anexe. A fost gasita proprietara, in dormitorul locuintei, decedata in urma intoxicarii cu gaze toxice si fum rezultate de la incendiu. Echipajul de salvare, din cadrul Serviciului de Ambulanta, a realizat manevre de resuscitare a acesteia dar fara succes.
Incendiul a fost lichidat la ora 01,40.
Au ars: planseul bucatariei, pe o suprafata de 6 mp, articole de imbracaminte, aparatura electrocasnica, covoare, tamplarie si mobilier (un pat, un dulap, scaune si o masa). S-au degradat peretii incaperilor, mobilier si bunuri casnice.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric favorizat de un aparat electrocasnic lasat sub tensiune nesupravegheat (aparat de radio).
Pompierii au salvat casa de locuit si anexele invecinate, in valoare de 50.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de aproximativ 5.000 RON.
Victima a incendiului: I.A. (75 ani) decedata.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO