Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 16.04.2009
(16.04.2009)

BULETIN INFORMATIV DE PRESA
din 16.04.2009, ora 08.30


Incendii la vegetatia uscata
(15.04.2009)

Detasamentul de Pompieri Campulung Moldovenesc, Garda de interventie Gura Humorului impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Fundu Moldovei si 20 lucratori silvicultori au intervenit cu 4 autospeciale, la ora 10.46, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetatie uscata, pe un teren ce apartine consiliului local Fundu Moldovei, in zona strazii Paraul Leustean. Au ars aproximativ 3 ha de vegetatie uscata si cca 1 ha de padure de regenerare naturala (puiet pana la 10 ani), pompierii lichidand incendiul la timp, salvand astfel din calea flacarilor fondul forestier din vecinatate.
La ora 17.19, Detasamentul de pompieri Falticeni a intervenit, cu o autospeciala, in localitatea Podeni, comuna Bunesti, la un incendiu de vegetatie uscata pe un teren ce apartine consiliului local Bunesti. A ars vegetatia uscata de pe o suprafata de cca 30 mp.
Interventiile s-au desfasurat fara probleme si fara sa se inregistreze pierderi materiale, salvarile fiind aproximativ 10.000.000 RON.
Incendiile au avut drept cauza folosirea focului deschis, lasat nesupravegheat, pentru igienizarea terenului.


Incendiu in municipiul Campulung Moldovenesc
(15.04.2009, ora 21.46)

Detasamentul de Pompieri Campulung Moldovenesc a intervenit cu o autospeciala pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la un bloc de locuit, din municipiul Campulung Moldovenesc, str. Piata Unirii.
La sosirea garzii de interventie ardea funinginea din interiorul cosului de evacuare a fumului, existand pericolul de propagare la locuintele invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 22.30, in limitele gasite.
A ars funinginea din interiorul cosului de evacuare a fumului.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza jarului si a scanteilor provenite din cosul de evacuare a fumului necuratat.
Pompierii au salvat locuintele invecinate, in valoare de 800.000 RON.
Nu au fost victime omenesti, nu s-au inregistrat pagube materiale.
Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO