Arhiva Comunicate
COMUNICAT

BULETIN INFORMATIV DE PRESA
(17.04.2009)

Recuperare persoana decedata in raul Siret
(16.04.2009, ora 11.10)

Detasamentul de Pompieri Falticeni a intervenit cu o autospeciala pentru recuperarea unei persoane inecate, din Raul Somuz, pe raza localitatii Arghira, comuna Preutesti.
Cadavrul se afla in apropierea malului si a fost recuperata cu accesoriile din dotare.
Misiunea s-a incheiat la ora 12.00 iar corpul neinsufletit al barbatului a fost predat organelor in drept.
Victima M.C.G. (52 ani).

Asanare pirotehnica in comuna Arbore
(16.04.2009, ora 14.30)

Echipa pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava, condusa de lt.col. Cristinel Anton, a intervenit cu o autospeciala pirotehnica pentru identificarea, ridicarea, transportul si depozitarea unui element de munitie, asanat pe raza comunei Arbore.
Obiectul a fost descoperit de catre localnici in timp ce efectuau lucrari agricole pe un teren viran. Acestia au anuntat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, prin numarul unic de urgenta 112, care a trimis echipa pirotehnica la fata locului.
In urma cercetarii si detectarii zonei, echipa pirotehnica a identificat si ridicat un proiectil exploziv calibrul 76 mm, provenind din al doilea razboi mondial.
Pirotehnistii s-au intors la baza la ora 17.45 si au depozitat munitia provizoriu pana la distrugerea ei intr-un poligon autorizat.
Misiunea s-a desfasurat cu profesionalism si a fost incheiata cu succes, fara sa se puna in pericol vieti omenesti sau bunuri materiale.

Ardere necontrolata in comuna Fundu Moldovei
(16.04.2009, ora 15.08)

Detasamentul de Pompieri Campulung Moldovenesc impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Fundu Moldovei si lucratori ai Ocolului Silvic Fundu Moldovei au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la vegetatia uscata de pe un teren apartinand lui Gavril A., din comuna Fundu Moldovei.
La sosirea garzii de interventie ardea vegetatia uscata existand pericolul de propagare la fondul forestier invecinat.
Incendiul a fost lichidat la ora 16.50, in limitele gasite.
A ars vegetatia uscata de pe o suprafata de aproximativ 4 ha.
Pompierii au salvat fondul forestier invecinat, in valoare de 10.000.000 RON.
Incendiul a avut drept cauza folosirea focului deschis, lasat nesupravegheat, pentru igienizarea terenului.


Incendiu in municipiul Vatra Dornei
(16.04.2009, ora 17.22)

Detasamentul de Pompieri Vatra Dornei a intervenit cu doua autospeciale si un modul SMURD pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la o constructie ce ingloba doua garaje, apartinand lui Dumitru A., in municipiul Vatra Dornei, str. Parcului.
La sosirea garzii de interventie incendiul se manifesta la cele doua garaje existand pericolul de propagare la cinci case aflate in imediata apropiere.
Incendiul a fost lichidat la ora 18.22, in limitele gasite.
A ars acoperisul celor doua garaje, construite din lemn, pe o suprafata de circa 70 mp si s-au degradat peretii portanti.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit favorizat de catre conductori electrici defecti.
Pompierii au salvat cele cinci locuinte invecinate si un autoturism, in valoare de 1.200.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de aproximativ 1.500 RON.
Nu au fost victime omenesti.Incendiu in municipiul Campulung Moldovenesc
(16.04.2009, ora 22.12)

Detasamentul de Pompieri Campulung Moldovenesc a intervenit cu o autospeciala pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta lui Cornel B., din municipiul Campulung Moldovenesc, str. Liceului.
La sosirea garzii de interventie ardea funinginea din interiorul cosului de evacuare a fumului existand pericolul de propagare la intreaga locuinta.
Incendiul a fost lichidat la ora 22.25, in limitele gasite.
A ars funinginea din interiorul cosului de evacuare a fumului.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza scanteilor provenite din interiorul cosului de evacuare a fumului necuratat.
Pompierii au salvat casa de locuit, in valoare de 150.000 RON.
Nu au fost victime omenesti si nu s-au semnalat pagube materiale.


Incendiu in municipiul Radauti
(17.04.2009, ora 01.31)

Detasamentul de Pompieri Radauti impreuna cu Garzile de interventie Siret si Vicovu de Sus au intervenit cu sapte autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la un grup de locuinte ce apartin cetatenilor Stefan I., Aurica C. si Lucretia M.,din municipiul Radauti, str. Volovatului.
La sosirea garzii de interventie incendiul se manifesta la sura din lemn si anexele lui Stefan I., acoperisul casei invecinate si anexele proprietarei Aurica C., acoperisul surii numitei Lucretia M., existand pericolul de propagare la casele de locuit si o gospodarie invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 07.10.
Au ars: - la Stefan I.: anexe (sura, saivan, baie), construite din lemn pe o suprafata de 237 mp;
- la Aurica C.: acoperisul casei , construit din lemn cu invelitoare din tabla, pe o suprafata de 100 mp, cca 30 mc scandura , cca 25 mc lemn de foc; anexe, construite din lemn, pe o suprafata de 20 mp, mobila si aparatura electrocasnica;
- la Lucretia M.: acoperisul surii pe o suprafata de 20 mp.
S-a degradat un tractor.
In urma incendiului au murit 26 oi, 3 vaci, 3 vitei, 1 porc si 1 cal. Pompierii au reusit sa salveze din calea flacarilor 17 oi si casele de locuit in valoare de 960.000 RON
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit de la gospodaria cetateanului Stefan I., iar cuza de incendiu este in curs de stabilire.
Din primele estimari pagubele sunt de aproximativ 145.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO