Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 21.04.2009
(21.04.2009)

BULETIN INFORMATIV DE PRESA
din 21.04.2009, ora 09.30


Incendiu in comuna Bilca
(18.04.2009, ora 02.35)

Garda de Interventie Vicovul de Sus impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Bilca au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Mihai B., in comuna Bilca.
La sosirea garzii de interventie ardea o magazie construita din lemn, cu acoperis din sindrila, existand pericolul de propagare la casa de locuit si alte locuinte invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 03.31, in limitele gasite.
Au ars magazia, pe o suprafata de 30 mp, mobilier si materiale textile aflate in interior. S-a degradat un frigider.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit favorizat de catre un cablu electric defect.
Pompierii au salvat casa de locuit si locuintele invecinate, in valoare de 250.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de aproximativ 7.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.


Incendiu in localitatea Humoreni
(18.04.2009, ora 09.36)

Garda de Interventie Solca impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Comanesti au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Mugurel M.P., in satul Humoreni, comuna Comanesti.
La sosirea garzii de interventie ardea acoperisul unei magazii existand pericolul de propagare la casa de locuit si o locuinta invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 10.40, in limitele gasite.
A ars acoperisul magaziei pe o suprafata de circa 12 mp si s-au degradat peretii.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza jarului sau scanteilor, purtate de vant, provenite de la un foc facut in aer liber si lasat nesupravegheat.
Pompierii au salvat casa de locuit si locuinta invecinata, in valoare de circa 20.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de aproximativ 1.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.


Incendiu in comuna Bunesti
(18.04.2009, ora 11.06)

Detasamentul de Pompieri Falticeni a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Costica D., in comuna Bunesti.
La sosirea garzii de interventie ardea acoperisul locuintei, acoperisul adapostului de animale si un depozit de furaje, existand pericolul de propagare la un ansamblu de locuinte si anexe aflate in aceeasi curte.
Incendiul a fost lichidat la ora 13.20, in limitele gasite.
Au ars aproximativ 110 mp din acoperis, depozitul de furaje pe o suprafata de aproximativ 63 mp si 3 tone de furaje. S-au degradat peretii casei de locuit.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit prin efect termic din cauza cosului de fum neprotejat fata de materiale combustibile.
Pompierii au salvat 3 bovine si casa de locuit, in valoare de circa 30.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de aproximativ 15.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.


Arderi necontrolate (vegetatie uscata)
(18 - 20.04.2009)

18.04.2009, ora 12.41
Detasamentul de Pompieri Campulung Moldovenesc impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta si Ocolul Silvic Fundu Moldovei au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit in comuna Fundu Moldovei, in locul numit Dealul Negru, la vegetatia uscata de pe o pajiste ce apartine lui Gavril A.
A ars vegetatia uscata de pe o suprafata de aproximativ 2 ha.
18.04.2009, ora 21.15
Detasamentul de Pompieri Falticeni a lichidat un incendiu care a izbucnit la vegetatia uscata de pe un teren ce apartine de consiliul local Bunesti. Au ars 20 de anvelope uzate si vegetatia uscata de pe aproximativ 200 mp. Incendiul a fost stins inainte ca flacarile sa ajunga la livada aflata in apropiere, ce se intindea pe aproximativ 20 ha.
19.04.2009, ora 19.57
Garda de Interventie Siret a intervenit cu o autospeciala pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la vegetatia uscata de pe un teren apartinand de consiliul local Siret, in locul numit Codrii Cosminului din orasul Siret. Au ars aproximativ 2 ha de vegetatie uscata iar focul a fost lichidat inainte sa ajunga la padurea de conifere invecinata.
20.04.2009, ora 13.25
Detasamentul de Pompieri Radauti a intervenit cu doua autospeciale, localizand si lichidand un incendiu izbucnit la vegetatia uscata de pe un teren apartinand de consiliul local Badeuti. A ars vegetatia uscata de pe o suprafata de aproximativ 2 ha.
20.04.2009, ora 13.55
Detasamentul de Pompieri Campulung Moldovenesc impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Vatra Moldovitei au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetatia uscata de pe o pajiste ce apartine lui Vasile M, pe locul numit Dealul Dragosei din localitatea Vatra Moldovitei.
A ars vegetatia uscata de pe o suprafata de circa 8 ha, pompierii stingand incendiul inainte ca flacarile sa ajunga la fondul forestier din imediata apropiere.
20.04.2009, ora 18.09
Detasamentul de Pompieri Vatra Dornei impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Panaci si lucratori ai Ocolului Silvic Brosteni au intervenit pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la vegetatia uscata de pe un teren viran ce apartine Ocolului Silvic Brosteni. Flacarile au fost stinse la timp, inainte ca acestea sa ajunga la padurea invecinata. A ars vegetatia uscata de pe aproximativ 2,5 ha.
Interventiile s-au desfasurat fara probleme si fara sa se inregistreze pierderi materiale, salvarile insumand aproximativ 10.350.000 RON.
Incendiile au avut drept cauza folosirea focului deschis, lasat nesupravegheat, pentru igienizarea terenului.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO