Arhiva Comunicate
COMUNICAT

buletin informativ - 24.04.2009
(24.04.2009)

BULETIN INFORMATIV DE PRESA
din 24.04.2009, ora 08.30


Asanare pirotehnica in comuna Ilisesti
(23.04.2009, ora 09.25)

Echipa pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava, condusa de lt.col. Cristinel Anton, a intervenit cu o autospeciala pirotehnica pentru identificarea, ridicarea, transportul si depozitarea unor elemente de munitie, pe raza comunei Ilisesti.
Obiectele au fost descoperite de catre localnici in timp ce efectuau lucrari agricole pe un teren viran. Acestia au anuntat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, prin numarul unic de urgenta 112, care a trimis echipa pirotehnica la fata locului.
In urma cercetarii si detectarii zonei, echipa pirotehnica a identificat si ridicat un numar de 112 bucati teaca portcapsa detonanta de focos artilerie U3 si 2 bucati agiva cu incarcatura exploziva, acestea provenind din al doilea razboi mondial.
Pirotehnistii s-au intors la baza la ora 12.20 si au depozitat munitia provizoriu pana la distrugerea ei intr-un poligon autorizat.
Misiunea s-a desfasurat cu profesionalism si a fost incheiata cu succes, fara sa se puna in pericol vieti omenesti sau bunuri materiale.Explozie urmata de incendiu in localitatea Buda
(23.04.2009, ora 20.10)

Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu doua autospeciale si un modul SMURD pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta lui Sorin C., in localitatea Buda, com. Zvoristea.
La sosirea garzii de interventie ardea sura si adapostul de animale, existand pericolul de propagare la casa de locuit si o gospodarie invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 22.10, in limitele gasite.
Au ars sura si adapostul de animale, construite din chirpici si lemn, pe o suprafata de 60 mp, cca 3 mc lemn de foc, 2 usi, cca 1 t fan si cca 1,5 t porumb.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza scaparilor de gaze combustibile provenite de la sistemul de alimentare a aragazului (furtun).
Pompierii au salvat locuinta si gospodaria invecinata, in valoare de circa 30.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de aproximativ 3.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO