Arhiva Comunicate
COMUNICAT

buletin informativ - 26.04.2009
(26.04.2009)

BULETIN INFORMATIV DE PRESA
din 26.04.2009, ora 08.30


Incendiu in municipiul Suceava
(24.04.2009, ora 14.01)

Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu o autospeciala si o autoscara mecanica pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la un bloc de locuinte din municipiul Suceava, str. Jean Bart.
La sosirea garzii de interventie iesea fum gros din garsoniera lui Adrian P., acesta fiind plecat de acasa. Pompierii au intervenit imediat cu autoscara mecanica pentru patrunderea in garsoniera aflata la etajul II, dupa care au stins incendiul cu o teava tip C.
Incendiul a fost lichidat la ora 14.09, in limitele gasite.
Au ars grasimile alimentare dintr-o tigaie uitata pe aragazul aprins si s-a degradat tencuiala peretilor.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza flacarii provenite de la grasimile aprinse din tigaia uitata de catre proprietar pe aragaz.
Gratie interventiei rapide, pompierii au salvat un caine aflat in interiorul locuintei si garsoniera propriu-zisa, in valoare de circa 80.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de aproximativ 200 RON.
Nu au fost victime omenesti.


Asanare pirotehnica in localitatea Romanesti
(25.04.2009, ora 15.30)

Echipa pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava, condusa de lt.col. Cristinel Anton, a intervenit cu o autospeciala pirotehnica pentru identificarea, ridicarea, transportul si depozitarea unui element de munitie, pe raza satului Romanesti, comuna Granicesti.
In timp ce efectua lucrari agricole pe terenul proprietate, Vladimir L. a gasit un obiect ce semana cu o grenada. Acesta a anuntat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, prin numarul unic de urgenta 112, care a trimis echipa pirotehnica la fata locului.
In urma cercetarii si detectarii zonei, echipa pirotehnica a identificat si ridicat o grenada de mana defensiva, provenind din al doilea razboi mondial, in perfecta stare de functionare.
Pirotehnistii s-au intors la baza la ora 17.00 si au depozitat grenada provizoriu pana la distrugerea ei intr-un poligon autorizat.
Misiunea s-a desfasurat cu profesionalism si a fost incheiata cu succes, fara sa se puna in pericol vieti omenesti sau bunuri materiale.


Incendiu in municipiul Campulung Moldovenesc
(25.04.2009, ora 18.43)

Detasamentul de pompieri Campulung Moldovenesc a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la locuintele lui Toader S. si Toader L.S., din municipiul Campulung Moldovenesc, str. 1 septembrie.
La sosirea garzii de interventie ardeau mansarda si acoperisul unei locuinte, de aici, flacarile ajungand la fatada casei invecinate, existand pericolul de propagare la intreaga constructie si anexele acesteia.
Incendiul a fost lichidat la ora 20.05, in limitele gasite.
A ars acoperisul (construit din lemn cu invelitoare din sindrila) locuintei lui Toader S. pe o suprafata de circa 40 mp si fatada locuintei (placata cu solzi din lemn) lui Toader L.S. pe o suprafata de circa 35 mp.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit prin efect termic din cauza unui burlan (teava metalica) neprotejat corespunzator fata de materialele combustibile (incendiul a pornit de la locuinta lui Toader S.).
Pompierii au salvat mai multe locuinte invecinate si anexele acestora, in valoare de circa 500.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de aproximativ 20.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.


Incendiu in comuna Vicovu de Sus
(25.04.2009, ora 02.04)

Garda de interventie Vicovul de Sus, Detasamentul de pompieri Radauti, Garda de interventie Siret si Grupa operativa a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava impreuna cu Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta Vicov, Bilca si Galanesti au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la o biserica din comuna Vicovul de Sus.
La sosirea garzii de interventie ardeau interiorul si acoperisul bisericii, construita din lemn (biserica noua, terminata de aproximativ 2 saptamani), existand pericolul de propagare la intreaga constructie.
A ars astereala acoperisului (construit din lemn cu invelitoare din tabla de cupru) pe o suprafata de circa 150 mp, iar, din interior, mobilier, 6 randuri de vesminte preotesti si 2 icoane vechi de valoare. S-au degradat peretii portanti pe o suprafata de circa 300 mp si un numar de 16 ferestre.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza flacarii provenite de la o candela, care a aprins catapeteasma.
Pompierii au salvat aproximativ 60% din biserica, in valoare de circa 500.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de aproximativ 300.000 RON.
La ora emiterii comunicatului echipajele de pompieri lucrau, folosnd autoscara mecanica, la decopertarea acoperisului bisericii pentru lichidarea eventualelor focare de la inaltime.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO