Arhiva Comunicate
COMUNICAT

buletin informativ - 29.04.2009
(29.04.2009)

BULETIN INFORMATIV DE PRESA
din 29.04.2009, ora 09.30


Incendiu in comuna Bilca
(28.04.2009, ora 14.37)

Garda de interventie Vicovu de Sus impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Bilca au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Toma G., din comuna Bilca.
La sosirea garzii de interventie ardea astereala, din lemn, a acoperisului casei existand pericolul de propagare la doua locuinte invecinate si anexele acestora.
Incendiul a fost lichidat la ora 16.15, in limitele gasite.
Au ars astereala acoperisului casei pe o suprafata de circa 90 mp si astereala acoperisului bucatariei pe o suprafata de circa 10 mp, mobilier, bunuri de uz casnic si documente personale. S-a degradat planseul casei.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit prin efect termic al curentului electric din cauza unor sigurante fuzibile necalibrate.
Pompierii au salvat un cal si un porc, casa, bucataria si doua locuinte invecinate, in valoare de circa 300.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de aproximativ 30.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.


Accident rutier pe raza comunei Fantanele
(28.04.2009, ora 16.25*)

Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu un echipaj de descarcerare si un modul SMURD la un accident rutier produs pe raza comunei Fantanele, intre localitatile Veresti si Stamate.
La sosirea echipajelor s-a constatat ca un autovehicul marca BMW se afla iesit in afara partii carosabile, dupa ce se rasturnase de mai multe ori din cauza unei manevre de evitare.
In urma evenimentului au rezultat patru victime. Echipajul de descarcerare a balizat zona iar paramedicii au acordat primul ajutor la doua dintre victime (A.F. – 11 ani si R.F. – 7 ani). Minorii au fost transportati la spitalul judetean, pentru investigatii amanuntite, de catre ambulanta SMURD.
S-au luat masurile de siguranta specifice in astfel de cazuri (deconectarea bornelor de la baterie, si verificarea eventualelor scurgeri de carburant).

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO