Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 01.05.2009
(01.05.2009)

BULETIN INFORMATIV DE PRESA
din 01.05.2009, ora 12.00

Incendiu in localitatea Voronet
(30.04.2009, ora 10.52)

Garda de interventie Gura Humorului a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la o casa de vacanta ce apartine cetateanului B.M.Gavril, din localitatea Voronet.
La sosirea garzii de interventie incendiul se manifesta la acoperisul casei din lemn cu invelitoare din tabla, mansarda, etajul I si parter, construit din lemn, existand posibilitatea de propagare la casa de vacanta invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 12.40.
Au ars: acoperisul casei, pe o suprafata de 80 mp, mansarda pe o suprafata de 12 mp. S-au degradat peretii interiori ai cladirii pe o suprafata de 64 mp, materiale textile si bunuri de uz casnic, centrala si instalatia termica.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza jarului si a scanteilor provenite de la cosul de evacuare a fumului deteriorat.
Pompierii au salvat casa de vacanta invecinata, in valoare de circa 100.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de aproximativ 100.000 RON.
Victima a incendiului: B.N. – arsuri de gradul I la mana dreapta.


Incendiu in localitatea Sasca Noua
(01.05.2009, ora 06.10)

Detasamentul de pompieri Falticeni impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Cornu Luncii au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Aurel C. (82 ani), in satul Sasca Noua, comuna Cornu Luncii.
La sosirea garzii de interventie ardeau adapostul de animale, un depozit si acoperisul casei de locuit, existand posibilitatea de propagare la doua locuinte invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 08.50, in limitele gasite.
Au ars adapostul de animale pe o suprafata de aproximativ 80 mp, acoperisul casei de locuit pe o suprafata de circa 30 mp, 1.000 kg furaje, 10 mc lemn de foc, bunuri casnice si mobilier. S-au degradat peretii si planseul casei.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit provocat de catre un conductor electric improvizat.
Pompierii au salvat casa de locuit si locuintele invecinate, in valoare de circa 50.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de aproximativ 10.000 RON, batranul proprietar pierzandu-si in incendiu un cal si doua vaci.
Nu au fost victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO