Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 03.05.2009
(03.05.2009)

BULETIN INFORMATIV DE PRESA
din 03.05.2009, ora 09.00


Asanare pirotehnica pe raza localitatii Valea Putnei
(01.05.2009, ora 12.15)

Echipa pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava, condusa de maistrul militar Iulian Pentilescu, a intervenit cu o autospeciala pirotehnica pentru identificarea, ridicarea, transportul si depozitarea unui element de munitie, pe raza localitatii Valea Putnei, comuna Pojorata.
Elementul de munitie a fost descoperit de catre o echipa de muncitori care plantau puieti de pin pe marginea DN17. Au anuntat despre acest lucru la 112, pirotehnistii deplasandu-se la fata locului.
In urma cercetarii si detectarii zonei, echipa pirotehnica a identificat si ridicat un proiectil exploziv calibrul 76 mm, provenind din al doilea razboi mondial, in perfecta stare de functionare.
Pirotehnistii s-au intors la baza la ora 17.15 si au depozitat elementul de munitie, provizoriu, pana la distrugerea lui intr-un poligon autorizat.
Misiunea s-a desfasurat cu profesionalism si a fost incheiata cu succes, fara sa se puna in pericol vieti omenesti sau bunuri materiale.

Incendiu in municipiul Suceava
(02.05.2009, ora 00.44)

Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu o autospeciala, o autoscara mecanica, un echipaj de descarcerare si un modul SMURD pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la un bloc de garsoniere, in municipiul Suceava, str. Marasesti, bl.48A.
La sosirea garzii de interventie ardea interiorul unei garsoniere de la etajul III, existand pericolul de propagare la garsonierele invecinate si sarpanta imobilului.
Incendiul a fost lichidat la ora 01.15, in limitele gasite.
Au ars obiecte de mobilier, bunuri de uz casnic si electronice si s-au deteriorat peretii locuintei.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a avut drept cauza folosirea intentionata a sursei de aprindere pentru a genera incendiu.
Pompierii au salvat garsonierele invecinate si sarpanta blocului, in valoare de circa 150.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de aproximativ 10.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.


Incendiu in comuna Baia
(02.05.2009, ora 01.26)

Detasamentul de pompieri Falticeni a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Gheorghe B., din comuna Baia.
La sosirea garzii de interventie ardeau adapostul de animale, o magazie, acoperisul bucatariei de vara, focul propagandu-se si la acoperisul locuintei.
Incendiul a fost lichidat la ora 03.05, in limitele gasite.
Au ars adapostul de animale pe o suprafata de circa 20 mp, magazia pe o suprafata de circa 20 mp, acoperisul bucatariei de vara pe o suprafata de circa 60 mp si 5 mp din acoperisul casei de locuit.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit provocat de catre un cablu electric neizolat corespunzator.
Pompierii au salvat casa de locuit si circa 70% din bucataria de vara, in valoare de circa 6.500 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de aproximativ 3.500 RON.
Nu au fost victime omenesti.


Incendiu in comuna Galanesti
(03.05.2009, ora 03.01)

Detasamentul de pompieri Radauti impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Galanesti au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit in curtea unei societati comerciale, in comuna Galanesti.
La sosirea garzii de interventie ardeau doua cabine de TIR existand pericolul de propagare la un adapost de animale din apropiere.
Incendiul a fost lichidat la ora 03.19, in limitele gasite.
Au ars interioarele celor doua cabine de TIR (bordul, tapiteria, scaunele) si s-au degradat parbrizele si geamurile laterale.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a avut drept cauza folosirea intentionata a sursei de aprindere pentru a genera incendiu.
Pompierii au salvat adapostul de animale, in valoare de circa 50.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de aproximativ 20.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.


Incendiu in comuna Vama
(03.05.2009, ora 03.47)

Detasamentul de pompieri Campulung Moldovenesc impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Vama au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Gavril T., din comuna Vama.
La sosirea garzii de interventie ardeau acoperisul casei de locuit, bucataria, o anexa si adapostul de animale, existand pericolul de propagare la alte doua anexe.
Incendiul a fost lichidat la ora 06.30, in limitele gasite.
Au ars acoperisul casei pe o suprafata de circa 80 mp, bucataria si o anexa pe o suprafata de circa 40 mp, adapostul de animale pe o suprafata de circa 60 mp si bunuri de uz casnic. S-au degradat planseul si peretii locuintei.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit prin efect termic din cauza cosului de evacuare a fumului, neprotejat fata de materiale combustibile.
Pompierii au salvat 9 bovine, casa si anexele, in valoare de circa 50.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de aproximativ 80.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.


Accident rutier in municipiul Radauti
(03.05.2009, ora 06.48*)

Detasamentul de Pompieri Radauti a intervenit cu o autospeciala la un accident rutier produs in municipiul Radauti, str. Horea.
La sosirea echipajelor s-a gasit un autoturism Dacia, rasturnat, in care se afla o victima incarcerata (soferul). Echipajul de descarcerare a asigurat accesul rapid catre victima pentru a i se acorda primul ajutor. S-au luat masurile de siguranta specifice in astfel de cazuri (deconectarea bornelor de la baterie si verificarea eventualelor scurgeri de carburant).
Pompierii au intervenit cu o autospeciala, spaland carosabilul, pentru indepartarea combustibilului scurs din autovehicul.
Misiunea s-a incheiat la ora 07.10.
Victima a accidentului: C.I. N.(28 ani) – ranit.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO