Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ
(03.05.2009)

Incendiu in localitatea Sasca Mare
(03.05.2009, ora 09.44)

Grupa operativa a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava, Detasamentul de pompieri Falticeni impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Cornu Luncii au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta lui Vasile B., din localitatea Sasca Mare, comuna Cornu Luncii.
La sosirea garzii de interventie ardea cladirea de locuit, construita din lemn, existand posibilitatea de propagare la cinci constructii invecinate, aflate la cca. 2-3 m. Pompierii au evacuat trei persoane decedate din interiorul casei de locuit concomitent cu stingerea incendiului si au acordat primul ajutor medical unui adult, dupa care a fost preluat de un echipaj de la Serviciul de Ambulanta
Incendiul a fost lichidat la ora 11.00, in limitele gasite.
Au ars acoperisul cladirii, construit din lemn, pe o suprafata de 40 mp, tamplarie si bunuri de uz casnic. S-au degradat peretii din lemn ai constructiei.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza jarului cazut din sistemul de incalzit (soba).
Pompierii au salvat cinci cladiri invecinate, in valoare de circa 80.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de aproximativ 6.000 RON.
Victime omenesti: B.A. (12 ani); B.A. (10 ani); B.S. (7 ani) – decedati; L.M. (24 ani) – arsuri de gradul I si II la fata si maini si intoxicat cu fum si gaze rezultate din incendiu – ranit; acesta a incercat sa salveze copiii.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO