Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 05.05.2009
(05.05.2009)

BULETIN INFORMATIV DE PRESA
din 05.05.2009, ora 08.30


Asanare pirotehnica pe raza comunei Valea Moldovei
(04.05.2009, ora 11.25)

Echipa pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava, condusa de maistrul militar Iulian Pentilescu, a intervenit cu o autospeciala pirotehnica pentru identificarea, ridicarea, transportul si depozitarea unui element de munitie, pe raza comunei Fundu Moldovei.
Elementul de munitie a fost descoperit in incinta unei societati comerciale cu profil de prelucrare a lemnului, in timp ce muncitorii executau lucrari de constructie. Acestia au oprit lucrul si au apelat numarul de urgenta 112, solicitand interventia pirotehnistilor.
La sosirea echipajului s-a securizat si evacuat zona si s-au desfasurat operatiunile specifice in astfel de cazuri. In urma cercetarii si detectarii zonei, echipa pirotehnica a identificat si ridicat un proiectil exploziv calibrul 85 mm, provenind din al Doilea Razboi Mondial, in perfecta stare de functionare.
Dupa ridicarea proiectilului s-a detectat zona respectiva pentru a descoperi si alte eventuale elemente de munitie si s-a efectuat instructajul cu administratorul si personalul societatii comerciale.
Pirotehnistii s-au intors la baza la ora 17.30 si au depozitat elementul de munitie, provizoriu, pana la distrugerea lui intr-un poligon autorizat.
Misiunea s-a desfasurat cu profesionalism si a fost incheiata cu succes, fara sa se puna in pericol vieti omenesti sau bunuri materiale.


Incendiu in comuna Capu Campului
(04.05.2009, ora 12.40)

Garda de Interventie Gura Humorului a intervenit cu o autospeciala pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la un stalp de joasa tensiune apartinand de E-ON Moldova, in comuna Capu Campului, str. Principala.
La sosirea garzii de interventie ardeau conductori electrici si un cuib de berze aflat pe stalpul de joasa tensiune.
Incendiul a fost lichidat la ora 13.25, in limitele gasite.
Au ars conductorii electrici si cuibul de berze.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit provocat de catre un cablu electric cu izolatia deteriorata.
Pompierii au salvat reteaua de electricitate, in valoare de circa 200 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de aproximativ 100 RON.
Nu au fost victime omenesti iar cuibul de berze nu era locuit in momentul incendiului.Arderi necontrolate (vegetatie uscata)
(04.05.2009)

Detasamentul de pompieri Falticeni a intervenit cu o autospeciala pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la vegetatie uscata, in satul Pocoleni, pe un teren ce apartine consiliului local Radaseni. A ars vegetatia uscata de pe o suprafata de circa 100 mp. Incendiul a avut drept cauza folosirea focului deschis, lasat nesupravegheat, pentru igienizarea terenului.
Garda de interventie Vicovu de Sus impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Voitinel au intervenit cu o autospeciala pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la vegetatie uscata, pe raza comunei Votinel, de pe un teren ce apartine consiliului local Voitinel. A ars vegetatia uscata de pe o suprafata de circa 2 ha. S-au salvat fondul forestier si doua case aflate in apropierea suprafetei incendiate, in valoare de aproximativ 900.000 RON. Cauza acestui incendiu a fost fumatul in locuri nepermise.
Nu au fost victime omenesti si nici nu s-au semnalat pagube materiale.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO