Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 06.05.2009
(06.05.2009)

BULETIN INFORMATIV DE PRESA
din 06.05.2009, ora 10.30


Asanare pirotehnica pe raza localitatii Iedu
(05.05.2009, ora 09.35)

Echipa pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava, condusa de maistrul militar Iulian Pentilescu, a intervenit cu o autospeciala pirotehnica pentru identificarea, ridicarea, transportul si depozitarea unor elemente de munitie, pe raza satului Iedu, comuna Carlibaba.
Elementele de munitie au fost descoperite in curtea gospodariei sotilor Laurentiu si Maria G., in timp ce acestia lucrau la amenajarea unui iaz.
La sosirea echipajului s-a securizat si evacuat zona si s-au desfasurat operatiunile specifice in astfel de cazuri. In urma cercetarii si detectarii zonei, echipa pirotehnica a identificat si ridicat o bomba de aviatie calibrul 5 kg, un proiectil exploziv calibrul 76 mm, patru grenade de mana defensive si o grenada de mana ofensiva, toate provenind din Primul Razboi Mondial, aflate in perfecta stare de functionare.
Misiunea de asanare a fost complexa si riscanta, in tot acest timp existand pericolul ca la cel mai mic soc sau manevrare gresita bomba de aviatie sa explodeze.
S-a detectat zona si s-a constatat ca nu prezinta un pericol iminent, fiindu-le pus in vedere proprietarilor ca, in eventualitatea executarii altor lucrari, sa sesizeze lucratorii postului de politie local sau Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, prin numarul 112, in vederea acordarii de asistenta tehnica de specialitate.
Munitia a fost transportata in conditii de maxima siguranta, fiind depozitata provizoriu pana la distrugerea controlata, intr-un poligon autorizat.
Misiunea s-a desfasurat cu profesionalism si a fost incheiata cu succes, la ora 19.35, fara sa se puna in pericol vieti omenesti sau bunuri materiale.


Incendiu in localitatea Bahna Arin
(06.05.2009, ora 03.41)

Detasamentul de pompieri Falticeni impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Preutesti au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria Mariei C., din satul Bahna Arin, comuna Preutesti.
La sosirea garzii de interventie ardeau adapostul de animale si plante furajere, existand pericolul de propagare la casa de locuit.
Incendiul a fost lichidat la ora 05.15, in limitele gasite.
Au ars acoperisul adapostului de animale pe o suprafata de circa 60 mp si circa o tona de fan. S-au degradat peretii portanti pe o suprafata de aproximativ 50 mp si circa o tona de furaje.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza scanteilor purtate de vant provenite de la un foc facut in spatii deschise si lasat nesupravegheat.
Pompierii au salvat casa de locuit, in valoare de circa 20.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de aproximativ 1.500 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO