Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 08.05.2009
(08.05.2009)

BULETIN INFORMATIV DE PRESA
din 08.05.2009, ora 09.30Asanare pirotehnica in orasul Milisauti
(07.05.2009, ora 15.30)

Echipa pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava, condusa de maistrul militar Iulian Pentilescu, a intervenit cu o autospeciala pirotehnica pentru identificarea, ridicarea, transportul si depozitarea unor elemente de munitie, in orasul Milisauti.
La ora 15.30, pirotehnistii au fost anuntati de catre lucratorii postului de Politie Milisauti ca, la sediul lor, s-a prezentat o persoana care a adus un element de munitie. Echipa pirotehnica s-a deplasat la fata locului constatand ca este vorba despre un proiectil exploziv calibrul 76 mm, in perfecta stare de functionare. S-a cerut persoanei care a adus proiectilul sa conduca profesionistii la locul unde a fost descoperit, respectiv, in curtea gospodariei lui Daniel D. Acesta, impreuna cu o echipa de muncitori, executa lucrari de amenajare a unei fantani arteziene. S-a securizat si evacuat zona si s-au desfasurat operatiunile specifice in astfel de cazuri. In urma cercetarii si detectarii zonei, echipa pirotehnica a mai identificat si ridicat doua focoase artilerie si 3 cartuse infanterie calibrul 7,62 mm. Toata munitia gasita provine din Al Doilea Razboi Mondial.
S-a detectat zona si s-a constatat ca nu prezinta un pericol iminent, fiindu-le pus in vedere proprietarului si muncitorilor ca, in eventualitatea executarii altor lucrari, sa sesizeze lucratorii postului de politie local sau Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, prin numarul 112, in vederea acordarii de asistenta tehnica de specialitate.
Munitia a fost transportata in conditii de maxima siguranta, fiind depozitata provizoriu pana la distrugerea controlata, intr-un poligon autorizat.
Misiunea s-a desfasurat cu profesionalism si a fost incheiata cu succes, la ora 18.15, fara sa se puna in pericol vieti omenesti sau bunuri materiale.
Reamintim populatiei, pe aceasta cale, cateva din regulile elementare care trebuiesc respectate in momentul descoperirii unor elemente de munitie: ele nu trebuiesc atinse, lovite sau miscate din locul lor ci se va anunta imediat echipa pirotehnica la numarul unic de urgenta 112 sau lucratorii postului de Politie cel mai apropiat.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO