Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 12.05.2009
(12.05.2009)

BULETIN INFORMATIV DE PRESA
din 12.05.2009, ora 09.00


Incendiu in comuna Fundu Moldovei
(12.05.2009, ora 02.38)

Detasamentul de pompieri Campulung Moldovenesc impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Fundu Moldovei au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la un Centru de Plasament, aflat in administrarea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Suceava, din comuna Fundu Moldovei.
La sosirea echipajelor de interventie ardeau acoperisul (construit din lemn cu invelitoare din tabla tip tigla), mansarda si camerele de la etaj, existand pericolul de propagare la intreaga constructie si gospodariile invecinate.
S-au evacuat in conditii de siguranta persoanele aflate in interior (un adult si douazeci si cinci de copii) si s-a verificat prezenta acestora. Pompierii s-au asigurat, controland fiecare incapere, ca in cladirea incendiata nu se mai afla nicio persoana.
Incendiul a fost lichidat la ora 06.00, in limitele gasite.
Au ars acoperisul, mansarda si cele opt camere de la etaj pe o suprafata de aproximativ 200 mp, mobilier, trei computere, o imprimanta, articole textile si de papetarie. S-au degradat peretii, plafonul si tamplaria cladirii.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit prin efect termic din cauza cosului de evacuare a fumului neprotejat termic corespunzator fata de materialele combustibile.
Pompierii au salvat parterul constructiei si gospodariile invecinate, in valoare de circa 1.000.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de aproximativ 100.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.


Incendiu in municipiul Radauti
(12.05.2009, ora 03.48)

Detasamentul de pompieri Radauti a intervenit cu o autospeciala pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, marca Toyota Land Cruiser, apartinand lui Mihai C., in municipiul Radauti, str. Bogdan Voda.
La sosirea echipajului de interventie incendiul se manifesta in interiorul autovehiculului, existand pericolul de propagare la doua autoturisme parcate in apropiere.
Incendiul a fost lichidat la ora 04.10, in limitele gasite.
Au ars materialele combustibile din interiorul autoturismului (tapiteria, bordul, acte auto) si s-a degradat compartimentul motor.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit provocat de catre un cablu electric (de la sistemul audio improvizat) neizolat corespunzator.
Pompierii au salvat cele doua autoturisme din apropiere, in valoare de circa 50.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de aproximativ 40.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO