Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 19.05.2009_2
(19.05.2009)

BULETIN INFORMATIV DE PRESA
din 19.05.2009, ora 14.00

Asanare pirotehnica pe raza municipiului Gura Humorului
(19.05.2009, ora 07.00)

Echipa pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava, condusa de maistrul militar Iulian Pentilescu, a intervenit cu o autospeciala pirotehnica pentru identificarea, ridicarea, transportul si depozitarea unui element de munitie, pe raza municipiului Gura Humorului.
Elementul de munitie a fost observat de catre un cetatean in albia raului Moldova, in zona Pod Izvor, acesta anuntand lucratorii postului de Politie din municipiu.
La sosirea pirotehnistilor s-a securizat si evacuat zona si s-au desfasurat operatiunile specifice in astfel de cazuri. In urma cercetarii si detectarii zonei, echipa pirotehnica a identificat si ridicat o bomba exploziva de aruncator calibrul 82 mm, provenind din Al Doilea Razboi Mondial, aflata in perfecta stare de functionare.
Misiunea de asanare a fost complexa si riscanta, in tot acest timp existand pericolul ca la cel mai mic soc sau manevrare gresita bomba de aruncator sa explodeze.
Munitia a fost transportata in conditii de maxima siguranta, pirotehnistii solicitand Serviciului Politiei Rutiere un echipaj antemergator, bomba de aruncator fiind apoi depozitata provizoriu pana la distrugerea controlata, intr-un poligon autorizat.
Misiunea s-a desfasurat cu profesionalism si a fost incheiata cu succes, la ora 12.00, fara sa se puna in pericol vieti omenesti sau bunuri materiale.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO