Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 01.07.2009
(01.07.2009)

Asanare pirotehnica in municipiul Falticeni
(30.06.2009, ora 10.25)

Echipa pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava, formata din lt.col. Anton Cristinel si m.m. Iulian Pentilescu, a intervenit cu o autospeciala pirotehnica pentru identificarea, ridicarea, transportul si depozitarea unor elemente de munitie, in municipiul Falticeni, la locuinta personala a Aglaiei H.
In urma unor lucrari de renovare a casei, muncitorii angajati pentru acest lucru au descoperit in interiorul cosului de evacuare a fumului doua grenade de mana. Lucratorii, constientizand pericolul iminent, au sunat la 112, solicitand ajutorul profesionistilor din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.
Pirotehnicienii s-au deplasat de urgenta la fata locului unde au desfasurat operatiunile specifice in astfel de cazuri, luand masuri de evacuare a populatiei din zona.
In urma cercetarii si detectarii zonei, echipa pirotehnica a identificat si ridicat o grenada de mana defensiva si una ofensiva, echipate complet, in perfecta stare de functionare, provenind din Al Doilea Razboi Mondial.
A fost o misiune pirotehnica deosebita in ceea ce priveste locul in care au fost descoperite grenadele (in interiorul peretelui, la baza cosului de evacuare a fumului), acestea putand exploda de fiecare data cand se facea focul, temperatura ridicata sau resturile de ardere putand produce explozia.
Pirotehnistii au cercetat si detectat amanuntit constructia, dupa care au facut un instructaj cu muncitorii si proprietarii privind modul de comportare in astfel de situatii.
Munitia a fost transportata in conditii de maxima siguranta si depozitata provizoriu pana la distrugerea controlata, intr-un poligon autorizat.
Misiunea s-a desfasurat cu profesionalism si a fost incheiata cu succes, la ora 13.25, fara sa se puna in pericol vieti omenesti sau bunuri materiale.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO