Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 03.07.2009
(03.07.2009)

Incendiu in comuna Capu Campului
(02.07.2009, ora 14.18)

Garda de Interventie Gura Humorului impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Capu Campului au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodariile lui Ion C. si Vasile C., in comuna Capu Campului.
La sosirea garzii de interventie ardeau acoperisul casei de locuit si bucataria de vara (construita din scandura cu invelitoare din tabla) din gospodaria lui Vasile C. si acoperisul casei lui Ion C., existand pericolul de propagare la o locuinta invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 17.00.
Au ars acoperisul casei lui Ion C. pe o suprafata de circa 100 mp si, din gospodaria lui Vasile C. - acoperisul casei pe o suprafata de circa 80 mp, bucataria de vara, 8 mc cherestea si 15 mc lemn de foc
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit provocat de un cablu electric neizolat corespunzator.
Pompierii au salvat cele doua case de locuit, un adapost de animale si o gospodarie invecinata in valoare de aproximativ 200.000 RON. S-au mai salvat 20 de pasari, 2 porci si 4 vaci
Pagubele estimate sunt de circa 10.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.


Incendiu in municipiul Suceava
(03.07.2009, ora 03.20)

Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu doua autospeciale si un modul SMURD pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la o societate comerciala, in municipiul Suceava, str. Calea Unirii.
La sosirea garzii de interventie ardea peretele cladirii administrative (construit din lemn, OSB, polistiren si rigips), existand posibilitatea de propagare la intreaga cladire si la depozitul de materiale.
Incendiul a fost lichidat la ora 04.45, in limitele gasite.
Au ars peretele cladirii administrative pe o suprafata de circa 20 mp si lambriu interior (din lemn) pe o suprafata de circa 10 mp. S-au degradat ferestre, usi, mobilier, aparatura electrocasnica si alte bunuri.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs de un conductor electric defect sau neizolat corespunzator.
Pompierii au salvat cladirea si depozitul de materiale in valoare de aproximativ 200.000 RON.
Pagubele estimate sunt de circa 15.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO