Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 07.07.2009_2
(07.07.2009)

Incendiu in localitatea Mironu
(07.07.2009, ora 13.24)

Grupa operativa a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava, Garda de interventie Gura Humorului, Detasamentele de pompieri Suceava si Falticeni au intervenit cu cinci autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la doua gospodarii, in satul Mironu, comuna Valea Moldovei.
La sosirea garzii de interventie incendiul se manifesta la bucataria de vara, sura si garajul numitului Vasile S., iar in gospodaria lui Nicolae S. ardeau sura, adapostul de animale, bucataria de vara si acoperisul casei de locuit. Focul ardea violent si exista pericolul de propagare la o gospodarie invecinata.
Lui Nicolae S. i-au ars sura pe o suprafata de aproximativ 80 mp, bucataria de vara pe o suprafata de circa 35 mp, acoperisul casei pe o suprafata de circa 100 mp si 3 tone de plante furajere. Celui de-al doilea proprietar, Vasile S., i-au ars sura si garajul pe o suprafata de circa 100 mp, bucataria de vara pe o suprafata de circa 60 mp, 8 tone de plante furajere, in incendiu pierind si un porc.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui trasnet.
Pompierii au salvat o casa de locuit si gospodaria invecinata, in valoare de aproximativ 300.000 RON.
Pagubele estimate sunt de circa 100.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.
La ora emiterii buletinului informativ, pompierii garzii de interventie Gura Humorului lucrau la lichidarea ultimelor focare de incendiu ce se manifestau la furaje (fan).

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO