Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 09.07.2009
(09.07.2009)

Inundatii in municipiul Vatra Dornei
(08.07.2009, ora 10.33)

Detasamentul de pompieri Vatra Dornei a intervenit cu o autospeciala pentru evacuarea apei din subsolul unui bloc de locuinte, in municipiul Vatra Dornei, str. Dornelor.
Din cauza ploilor abundente din ultima perioada, canalizarea, fiind subdimensionata si colmatata partial, nu a putut prelua apele pluviale, producandu-se astfel inundatii.
La sosirea garzii de interventie era inundat subsolul blocului de locuinte pe o suprafata de circa 200 mp, cu o adancime de aproximativ 30 cm.
Apele au deteriorat bunuri depozitate la subsol, valoarea pagubelor insumand aproximativ 6.000 RON.
Pompierii si-au indeplinit misiunea cu succes, retragandu-se catre unitate la ora 12.10.


Incendiu in comuna Pojorata
(09.07.2009, ora 03.46)

Detasamentul de pompieri Campulung Moldovenesc impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Pojorata au intervenit cu doua autospeciale si o motopompa pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Dumitru T. (69 ani), in comuna Pojorata, str. Valea Strajerilor.
La sosirea garzii de interventie ardeau aparate electrocasnice, mobilier, articole de imbracaminte si alte bunuri, existand pericolul de propagare la intreaga gospodarie.
Incendiul a fost lichidat la ora 05.00, in limitele gasite.
Au ars aparatura electronica, mobilier, circa 6 mp lambriu (din lemn) si alte bunuri. S-au degradat elemente de tamplarie, tencuiala incaperii si lambriul.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit provocat de un televizor lasat sub tensiune, nesupravegheat.
Proprietarul (Dumitru T. - 69 ani), in incercarea de a stinge flacarile inainte de sosirea pompierilor, a suferit arsuri in zona fetei de gradul II si III, fiind transportat cu o ambulanta la spital.
Pompierii au intervenit prompt salvand casa de locuit si anexele, in valoare de aproximativ 80.000 RON.
Pagubele estimate sunt de circa 5.000 RON.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO