Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 12.07.2009
(12.07.2009)

Incendiu in localitatea Sfantu Ilie
(11.07.2009, ora 13.34)

Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Marius A., in satul Sfantu Ilie, comuna Scheia.
La sosirea garzii de interventie ardeau trei stoguri de fan, existand pericolul de propagare la altele doua.
Incendiul a fost lichidat la ora 15.05, in limitele gasite.
Au ars circa 5 tone de fan.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza jocului unor copii cu focul (C.M.-9 ani si C.I.-14 ani).
Pompierii au salvat cele doua stoguri de fan, in valoare de aproximativ 1.000 RON.
Pagubele estimate sunt de circa 2.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Find al doilea eveniment de saptamana aceasta in care cauza incendiului este jocul copiilor cu focul, amintim si pe aceasta cale cateva reguli ce trebuie cunoscute de catre parinti, pentru evitarea producerii unor evenimente neplacute:
- pastrati chibriturile, brichetele si alte surse de foc in locuri in care copiii nu au acces;
- inlaturati orice curiozitate a copiilor in legatura cu focul, explicandu-le cu rabdare pericolul pe care acesta il reprezinta pentru viata lor;
- nu lasati copiii singuri in casa cu sobe, plite, radiatoare si/sau aparate electrice aflate in functiune;
- exemplul celor mari cu privire la folosirea focului in prezenta copiilor conteaza mult in educarea lor;
- o data cu cresterea, copiii trebuie invatati cum sa utilizeze sursele de foc si cum sa se comporte in situatii de pericol.

Incendiu in municipiul Suceava
(11.07.2009, ora 17.23)

Grupa opretaiva a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava si Detasamentul de pompieri Suceava au intervenit cu trei autospeciale, un echipaj Descarcerare si un modul SMURD pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la niste constructii apartinand Primariei Suceava, chiriasi Constantin M., Dan A. si Dragos C., in municipiul Suceava, str. Petru Rares.
La sosirea garzii de interventie ardea o magazie de materiale si acoperisul unui garaj (constructie comuna). Dat fiind natura constructiilor care au luat foc (materialul folosit cu preponderenta fiind lemnul) exista pericolul iminent ca incendiul sa se propage cu repeziciune la obiectivele aflate in imediata apropiere, respectiv, o casa de locuit si cladirile Serviciului de Evidenta Informatizata a Persoanei Suceava.
In acest sens, am intervenit in forta, desfasurand trei dispozitive de lupta, inconjurand si localizand focarele, impiedicand astfel extinderea flacarilor.
Incendiul a fost lichidat la ora 19.35, in limitele gasite.
Au ars magazia de materiale pe o suprafata de circa 12 mp, acoperisul garajului pe o suprafata de circa 20 mp si peretele despartitor pe o suprafata de circa 8 mp.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit provocat de o instalatie electrica improvizata.
Datorita interventiei prompte, pompierii au salvat casa de locuit si cladirile S.E.I.P. Suceava, in valoare de aproximativ 500.000 RON.
Pagubele estimate sunt de circa 10.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO