Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 19.07.2009
(19.07.2009)

Incendiu in comuna Dorna Candreni
(17.07.2009, ora 20.53)

Detasamentul de pompieri Vatra Dornei a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Ioan C., din comuna Dorna Candreni.
La sosirea garzii de interventie ardea adapostul de animale (construit din lemn), existand pericolul de propagare la casa de locuit.
Incendiul a fost lichidat la ora 22.50, in limitele gasite.
Au ars adapostul de animale pe o suprafata de aproximativ 40 mp si circa 2 tone de furaje.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui trasnet.
Pompierii au salvat casa de locuit, in valoare de aproximativ 20.000 RON.
Pagubele estimate sunt de circa 10.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.


Incendiu in comuna Dumbraveni
(17.07.2009, ora 22.58)

Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Dumitru A., din comuna Dumbraveni.
La sosirea garzii de interventie ardea bucataria de vara (construita din lemn), existand pericolul de propagare la casa de locuit.
Incendiul a fost lichidat la ora 23.25, in limitele gasite.
A ars bucataria de vara pe o suprafata de circa 20 mp.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza jarului cazut din soba lasata nesupravegheata.
Pompierii au salvat casa de locuit, in valoare de aproximativ 20.000 RON.
Pagubele estimate sunt de circa 2.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.


Recuperare persoana inecata pe raza orasului Dolhasca
(18.07.2009, ora 16.59)

Detasamentul de pompieri Falticeni a intervenit cu o autospeciala si o barca pneumatica pentru cautarea unui barbat care a disparut in apele raului Siret, pe raza orasului Dolhasca (in zona podului).
La sosirea echipajului, persoanele aflate pe malul raului au declarat ca au sarit in ajutorul barbatului dar nu au reusit sa-l gaseasca. Dupa aproximativ 20 de minute de la producerea evenimentului au sunat la numarul unic de urgenta 112, solicitand interventia pompierilor.
Folosind barca pneumatica si mijloacele specifice din dotare, pompierii au reusit sa recupereze trupul neinsufletit al lui H.V. (48 ani), predandu-l organelor in drept.
Misiunea s-a incheiat la ora 19.40.


Accident rutier pe raza municipiului Falticeni
(18.07.2009, ora 18.39)

Detasamentul de pompieri Falticeni a intervenit cu un echipaj de Descarcerare la un accident rutier produs pe raza municipiului Falticeni, la intrarea dinspre municipiul Suceava, pe drumul E85.
Ajunsi la fata locului, lucratorii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au constatat ca o autospeciala pentru transport deseuri menajere (marca MAN) era rasturnata, pe partea carosabila, conducatorul auto fiind incarcerat.
Imediat, pompierii au izolat si balizat zona, dupa care au descarcerat soferul. S-a acordat primul ajutor medical ranitului dupa care a fost predat unui echipaj de la Serviciul de Ambulanta Judetean, fiind transportat la spital pentru investigatii amanuntite.
Totodata s-au luat masurile de siguranta specifice in astfel de cazuri (deconectarea bornelor de la baterie si verificarea eventualelor scurgeri de carburant si lubrifiant).
Victima a accidentului: Aurel C. (46 ani) - ranit.
Misiunea s-a incheiat la ora 19.40.Incendiu in municipiul Campulung Moldovenesc
(19.07.2009, ora 03.28)

Detasamentul de pompieri Campulung Moldovenesc impreuna cu Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Campulung Moldovenesc au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Stelica G., din municipiul Campulung Moldovenesc, str. Calea Bucovinei.
La sosirea garzii de interventie ardea o magazie de lemne (construita din lemn si acoperita cu azbociment), existand pericolul de propagare la locuintele din vecinatate si anexele acestora.
Incendiul a fost lichidat la ora 04.30, in limitele gasite.
Au ars magazia de lemne pe o suprafata de circa 18 mp si circa 10 mc lemne de foc. S-au degradat peretii garajului invecinat pe o suprafata de aproximativ 10 mp.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit provocat de un cablu electric defect.
Prin interventia prompta, pompierii au salvat doua case de locuit si doua autoturisme, in valoare de aproximativ 1.000.000 RON.
Pagubele estimate sunt de circa 4.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO