Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Incendiu in municipiul Campulung Moldovenesc
(20.01.2008)

(20.01.2008, orele 05.42)

Detasamentul de pompieri Campulung Moldovenesc a deplasat doua autospeciale pentru localizarea si stingerea incendiului izbucnit la locuinta cetateanului Valerian P. din municipiu, strada Bunesti nr. 25.
La sosirea garzii de interventie, incendiul se manifesta la acoperisul casei de locuit, existand pericol de propagare la vecinatati (fond forestier).
Incendiul a fost lichidat la orele 09.10.
Au ars: acoperisul casei de locuit si incaperile din mansarda pe circa 80mp, bunuri casnice, elemente de mobilier, circa 3500buc. sindrila.
Cauza incendiului: din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a fost initiat ca urmare a unui scurtcircuit electric.
Salvari: casa de locuit afectata de incendiu
Pagube: din primele estimari ale proprietarului, cca. 150.000 RON.
Evenimentul nu s-a soldat cu victime omenesti.


Incendiu în municipiul Campulung Moldovenesc
(19.01.2008, orele 17.45)

Detasamentul de pompieri Campulung Moldovenesc a deplasat doua autospeciale pentru localizarea si stingerea incendiului izbucnit la locuinta cetateanului Constantin S. din municipiu, strada Tineretului nr. 3.
La sosirea garzii de interventie, incendiul se manifesta la acoperisul casei de locuit, existand pericol de propagare la constructiile invecinate.
Incendiul a fost lichidat la orele 18.45.
Au ars: acoperisul casei de locuit pe circa 30mp, bunuri casnice, elemente de mobilier.
Cauza incendiului: din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a fost initiat ca urmare a neglijentei proprietarului (fumator).
Salvari: casa de locuit afectata de incendiu si gospodariile invecinate.
Pagube: din primele estimari ale proprietarului, cca. 50.000 RON.
Proprietarului gasit in interiorul locuintei, aflat in stare de inconstienta ca urmare a inhalarii de fum si gaze de ardere, i s-a acordat asistenta medicala de urgenta si a fost transportat la spitalul municipal, in vederea efectuarii investigatiilor medicale suplimentare.


Interventii pentru evacuarea apei

Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit in sprijinul comitetului local pentru situatii de urgenta Fantanele, executand, pe parcursul a doua zile (18.01.2008 între orele 15.52 – 19.30 si 19.01.2008 intre orele 11.15 – 15.40) operatiuni de evacuare a apei din curtile si gradinile a doua gospodarii.
Proprietatile celor doi cetateni – Sorin F. si Nicu F.- au fost afectate de apa rezultata in urma topirii zapezii, ce nu s-a putut scurge datorita colmatarii unui podet si a santurilor de scurgere.


Incendiu in municipiul Vatra Dornei
(18.01.2008, orele 14.49)

Detasamentul de pompieri Vatra Dornei a intervenit pentru localizarea si stingerea incendiului izbucnit in gospodaria cetateanului Viorel T. din municipiu, strada Argestru nr. 248.
Incendiul a fost lichidat la orele 15.23.
Au ars: constructia unei afumatori pe circa 12mp, 0,5mc lemn de foc.
Cauza incendiului: din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a fost initiat ca urmare a nesupravegherii in functionare a afumatorii.
Salvari: doua case de locuit.
Pagube: din primele estimari ale proprietarului, cca. 1.000 RON.
Evenimentul nu s-a soldat cu victime omenesti.


Purtator de cuvant,
Cpt.
ing. Tehaniuc Emilian

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO