Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 21.07.2009
(21.07.2009)

Incendiu in municipiul Falticeni
(20.07.2009, ora 12.52)

Detasamentul de pompieri Falticeni a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria Mariei C., din municipiul Falticeni, str. Nicolae Labis.
La sosirea echipajelor ardea in intregime bucataria de vara, existand pericolul de propagare la casa de locuit, anexe si livada aflata in apropiere.
Pompierii au scos la timp din bucatarie o butelie, aceasta fiind deja deformata din cauza temperaturii ridicate, putand sa explodeze in orice moment. Au racit-o si au evacuat-o intr-o zona sigura, evitand producerea unui dezastru.
Incendiul a fost lichidat la ora 13.25, in limitele gasite.
A ars bucataria de vara, construita din lemn, pe o suprafata de aproximativ 15 mp si s-au degradat doua aragazuri, o butelie si alte bunuri de uz casnic.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza flacarii provenite de la aragazul lasat nesupravegheat.
Pompierii au salvat casa de locuit si anexele, in valoare de aproximativ 100.000 RON.
Pagubele estimate sunt de circa 1.500 RON.
Nu au fost victime omenesti.


Incendiu in comuna Rasca
(20.07.2009, ora 16.45)

Detasamentul de pompieri Falticeni impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Rasca au intervenit cu trei autospeciale si o motopompa pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Nicolae Constantin A., in comuna Rasca, catunul Isidor.
La sosirea echipajelor ardeau in totalitate casa de locuit, bucataria de vara, adapostul de animale si doua anexe, construite din lemn, existand pericolul de propagare la fondul forestier aflat in imediata apropiere.
Incendiul a fost lichidat la ora 20.10, in limitele gasite.
Au ars casa de locuit, bucataria de vara, adapostul de animale si cele doua anexe pe o suprafata totala de circa 170 mp. Au mai ars 10 stupi cu albine, circa 5 mc lemn de foc, 3 tone de fan, bunuri casnice si documente personale.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit provocat de un cablu electric defect.
Pompierii au salvat fondul forestier, in valoare de aproximativ 500.000 RON.
Pagubele estimate sunt de circa 80.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO