Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 27.07.2009
(27.07.2009)

Incendiu in comuna Straja
(26.07.2009, ora 10.34)

Garda de interventie Vicovu de Sus impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Falcau au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Mihai C., in comuna Straja.
La sosirea echipajelor ardeau violent adapostul de animale, depozitul de furaje, o anexa gospodareasca si acoperisul casei de locuit, existand pericolul de propagare la intreaga locuinta si alte doua case invecinate, aflate la doar 2 metri distanta.
Incendiul a fost lichidat la ora 14.00, in limitele gasite.
Au ars adapostul de animale si depozitul de furaje pe o suprafata de aproximativ 45 mp, anexa gospodareasca (formata din bucatarie, baie si hol) pe o suprafata de circa 75 mp si acoperisul casei pe o suprafata de circa 30 mp. S-au degradat peretii portanti ai casei pe o suprafata de circa 60 mp.
Din primele cercetari, cauza izbucnirii incendiului a fost efectul termic al curentului electric.
Pompierii au salvat locuinta si cele doua case invecinate, in valoare de aproximativ 300.000 RON.
Pagubele estimate sunt de circa 40.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.


Incendiu in localitatea Dumbraveni
(26.07.2009, ora 18.04)

Detasamentul de pompieri Falticeni impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Rasca au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Petrea H., in satul Dumbraveni, comuna Rasca.
La sosirea echipajelor ardeau adapostul de animale si o magazie anexa, existand pericolul de propagare la casa de locuit.
Incendiul a fost lichidat la ora 20.30, in limitele gasite.
Au ars adapostul de animale pe o suprafata de circa 80 mp, magazia pe o suprafata de circa 20 mp, 3 tone furaje, 2 mc lemn de foc si 4 mc lemn pentru constructii. S-au degradat circa 3 tone de furaje si 200 de coli de tabla.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza jocului unui copil cu focul (G.S. – 5 ani).
Pompierii au salvat casa de locuit, in valoare de aproximativ 35.000 RON.
Pagubele estimate sunt de circa 10.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.


Incendiu in comuna Pojorata
(26.07.2009, ora 20.45)

Detasamentul de pompieri Campulung Moldovenesc impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Pojorata si lucratori ai Ocolului Silvic Pojorata au intervenit pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la vegetatia uscata de pe un teren ce apartine Raveicai B, din comuna Pojorata.
La sosirea echipajelor ardeau vegetatia uscata si resturi de exploatare forestiera, pe o suprafata de aproximativ 100 mp.
Pompierii au actionat imediat reusind lichidarea incendiului in jurul orei 22.55, salvand din calea flacarilor fondul forestier aflat in imediata apropiere, in valoare de circa 500.000 RON.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza fumatului in locuri nepermise.
Nu au fost victime omenesti.


Incendiu in localitatea Negostina
(26.07.2009, ora 20.50)

Garda de interventie Siret a intervenit cu o autospeciala si un echipaj SMURD pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria Mihaelei C., in satul Negostina, comuna Balcauti.
La sosirea echipajelor ardea un autoturism Dacia 1310, focul propagandu-se la acoperisul casei de locuit, existand pericolul de extindere a flacarilor la intreaga locuinta si o casa invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 21.35, in limitele gasite.
Au ars autoturismul Dacia 1310 in proportie de 60% si acoperisul casei de locuit (construit pe astereala din lemn si acoperit cu sindrila) pe o suprafata de circa 5 mp. S-a degradat un perete al casei (construit din chirpici) pe o suprafata de circa 3 mp.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza jocului unui copil cu focul (S.B. – 5 ani).
Pompierii au salvat casa si o locuinta invecinata, in valoare de aproximativ 150.000 RON.
Pagubele estimate sunt de circa 700 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO