Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 31.07.2009
(31.07.2009)

Incendiu in localitatea Gemenea
(30.07.2009, ora 14.38)

Garda de interventie Gura Humorului impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Stulpicani au intervenit cu cinci autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la o societate comerciala cu profil de prelucrare a lemnului, in satul Gemenea, comuna Stulpicani.
La sosirea echipajelor ardeau deseuri din lemn (rumegus si praf de lemn) de pe acoperisul centralei termice, existand pericolul de propagare la intreaga cladire si la uscatorul aflat in apropiere.
Incendiul a fost lichidat la ora 15.53, in limitele gasite.
Au ars pulberi de lemn, rumegus si aproximativ 20 mp din acoperisul centralei.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unor scantei provenite din cosul de evacuare a fumului necuratat.
Pompierii au salvat hala de prelucrare a materialului lemnos, in valoare de aproximativ 100.000 RON.
Pagubele estimate sunt de circa 500 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Incendiu in comuna Volovat
(30.07.2009, ora 17.51)

Grupa operativa a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava, Detasamentul de pompieri Radauti, Garzile de interventie Siret si Solca impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Volovat au intervenit cu opt autospeciale si doua motopompe pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la doua gospodarii, apartinand lui Toader H. si Toader B., din comuna Volovat.
La sosirea echipajelor incendiul se manifesta violent la doua case de locuit si anexe si la doua depozite de furaje, existand pericolul de propagare la alte doua gospodarii aflate in imediata apropiere..
Incendiul a fost lichidat la ora 23.20.
Au ars o locuinta si depozitul de furaje (construite din lemn) pe o suprafata de aproximativ 95 mp, acoperisul unei alte locuinte din aceeasi gospodarie pe o suprafata de aproximativ 50 mp, bunuri casnice si mobilier, toate apartinand lui Toader H. S-au degradat peretii casei de locuit pe o suprafata de aproximativ 25 mp si bunuri casnice.
Celuilalt proprietar, Toader B., i-au ars acoperisul bucatariei (construit pe astereala din lemn si invelitoare din sindrila), acoperisul adapostului de animale si al depozitului de furaje pe o suprafata de aproximativ 170 mp, 10 tone de furaje si circa 10 mc lemn de foc. S-au degradat circa 8 tone de furaje, 10 mc lemn de foc, utilaje si unelte agricole.
Pe timpul interventiei a fost salvat Toader H. (85 ani) care se afla in interiorul locuintei, fiind paralizat. Pompierii au mai scos la timp din calea flacarilor doi cai si o vaca din adapostul de animale.
Cauza incendiului este in curs de stabilire.
Pompierii au localizat imediat focul salvand din calea flacarilor o casa de locuit si cele doua gospodarii invecinate, in valoare de aproximativ 420.000 RON.
Pagubele estimate sunt de circa 100.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO