Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 09.08.2009
(09.08.2009)

Incendiu in localitatea Moara
(07.08.2009, ora 18.30)

Detasamentul de pompieri Suceava impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Moara au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje ce apartine cetateanului Gheorghe S., din localitatea Moara.
La sosirea garzii de interventie ardea depozitul de furaje, pe o suprafata de 40 mp, existand pericolul de propagare la casa de locuit, adapostul de animale si alte anexe.
Incendiul a fost lichidat la ora 19.45, in limitele gasite.
Au ars circa 3 tone plante furajere (fan). S-au degradat circa 4 tone furaje.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul s-a produs datorita nesupravegherii minorului S.V. (5 ani) care s-a jucat cu o sursa de aprindere (chibrituri).
Pompierii au salvat casa de locuit si anexele, in valoare de aproximativ 60.000 RON.
Pagubele estimate sunt de circa 1.500 RON.
Nu au fost victime omenesti.


Incendiu in localitatea Vama
(08.08.2009, ora 02.28)

Detasamentul de pompieri Campulung Moldovenesc, Garda de interventie Gura Humorului impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Vama au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit in gospodaria cetateanului Vasile P., din localitatea Vama.
La sosirea echipajelor incendiul se manifesta la un adapost de animale si anexe, construite din lemn, existand pericolul de propagare la trei locuinte invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 05.40.
Au ars adapostul de animale pe o suprafata de 78 mp, anexele (bucatarie de vara si magazie pentru lemne) pe o suprafata de 22 mp, circa 800 kg fan, 2 mc lemn de foc si 3 mc cherestea. S-a degradat o tocatoare pentru nutreturi.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric provocat de conductori electrici neizolati corespunzator.
Pompierii au salvat trei locuinte si anexele invecinate, in valoare de aproximativ 300.000 RON.
Pagubele estimate sunt de circa 80.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Incendiu in localitatea Dumbraveni
(08.08.2009, ora 08.05)

Detasamentul de pompieri Suceava impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Dumbraveni au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinta din localitatea Dumbraveni.
La sosirea garzii de interventie incendiul se manifesta in interiorul bucatariei, existand pericolul de propagare la casa de locuit si anexe.
Incendiul a fost lichidat la ora 09.10, in limitele gasite.
Au ars mobilierul (un pat, o noptiera) si materiale textile din bucatarie, pe o suprafata de 12 mp. S-a degradat tencuiala interioara a camerei.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul s-a produs din cauza scaparilor de gaze combustibile de la sistemul de alimentare al aparatului de gatit (aragaz) in timpul verificarilor cu flacara, dupa montarea buteliei.
Pompierii au salvat casa de locuit si anexele, in valoare de aproximativ 150.000 RON.
Pagubele estimate sunt de circa 6.000 RON.
Victima a incendiului proprietarul R.D. (74 ani) – decedat.


Incendiu in comuna Zamostea
(09.08.2009, ora 00.16)

Garda de interventie Siret impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Zamostea au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje, ce apartine lui Constantin E., din comuna Zamostea.
La sosirea pompierilor ardeau doua stocuri de furaje, existand pericolul de propagare la casa de locuit si anexe.
Incendiul a fost lichidat la ora 03.55.
Au ars circa 5 tone fan. S-au degradat 2 tone furaje.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul s-a produs din cauza unui foc deschis in spatii deschise lasat nesupravegheat.
Pompierii au salvat casa de locuit si anexele, in valoare de aproximativ 50.000 RON.
Pagubele estimate sunt de circa 1.500 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO