Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 13.08.2009
(13.08.2009)

Incendiu in comuna Serbauti
(12.08.2009, ora 21.32)

Garda de interventie Siret impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Serbauti au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta lui Vasile T. din comuna Serbauti.
La sosirea pompierilor incendiul se manifesta la sura si adapostul de animale, existand pericolul de propagare la casa de locuit.
Incendiul a fost lichidat la ora 00.45.
Au ars acoperisul surii si adapostului de animale pe o suprafata de 100 mp, planseul adapostului de animale pe o suprafata de 25 mp, circa 3 t plante furajere si circa 1 mc lemn de foc. S-au degradat planseul adapostului pe o suprafata de 10 mp, circa 2 t fan, 3 mc lemn de foc si o tocatoare.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul s-a produs prin efect termic al curentului electric produs de un aparat electric lasat sub tensiune (motorul electric de la tocatoarea de furaje).
Pompierii au salvat casa de locuit, in valoare de aproximativ 30.000 RON.
Pagubele estimate sunt de circa 8.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.


Incendiu in localitatea Sasca Noua
(13.08.2009, ora 01.34)

Detasamentul de pompieri Falticeni impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Cornu Luncii au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la o societate cu profil de prelucrare a lemnului din localitatea Sasca Noua, comuna Cornu Luncii.
La sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta la acoperisul centralei termice, existand pericolul de propagare la cinci uscatoare si depozitul de cherestea.
Incendiul a fost lichidat la ora 03.05, in limitele gasite.
Au ars acoperisul centralei termice pe o suprafata de 120 mp si circa 2.000 kg lemn de foc. S-a degradat instalatia electrica a cladirii.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric electric provocat de conductori electrici defecti.
Pompierii au salvat centrala termica, 5 uscatoare si depozitul de cherestea, in valoare de aproximativ 800.000 RON.
Pagubele estimate sunt de circa 1.500 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO