Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 20.08.2009
(20.08.2009)

Misiuni de asanare pirotehnica
(19.08.2009)

Echipa pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava, condusa de maistrul militar Iulian Pentilescu, a intervenit, la ora 10.30, cu o autospeciala pirotehnica pentru identificarea, ridicarea, transportul si depozitarea unor elemente de munitie neexplodate, asanate din curtea gospodariei cetateanului Sorin A., in localitatea Stulpicani.
In timp ce se faceau lucrari de sapaturi la un decantor s-au observat mai multe obiecte suspecte. Imediat s-a anuntat politia locala. Acestia au anuntat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta care a trimis echipa pirotehnica la fata locului.
In urma cercetarii amanuntite a zonei, echipa pirotehnica a identificat si ridicat cinci cartuse de infanterie, calibrul 7,62 mm, provenind din Al Doilea Razboi Mondial.
Pirotehnicienii au desfasurat operatiunile specifice in astfel de cazuri luand masuri de securizare a zonei si s-a asigurat asistenta tehnica de spacialitate pana la terminarea lucrarilor de sapare.
Misiunea s-a incheiat la ora 14.30.
In timpul retragerii catre unitate echipa a fost solicitata telefonic sa intervina la o alta misiune in localitatea Putna, in zona Cantonului Silvic Stefu.
Padurarul a gasit pe malul unui parau o lada metalica cu mai multe elemente de munitie in ea. S-a anuntat politia locala care, la randul ei, a solicitat interventia profesionistilor pirotehnici de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. Acestia din urma s-au prezentat la fata locului, au luat masurile de securitate in astfel de cazuri si au identificat si ridicat 47 cartuse de infanterie calibrul 7,65 mm, 1 proiectil exploziv trasor calibrul 40 mm si 2 elemente de munitie (mecanisme de ghidare), toate provenind Din Al Doilea Razboi Mondial.
Pirotehnistii s-au intors la baza la ora 19.50 si au depozitat elementele de munitie provizoriu pana la distrugerea lor intr-un poligon autorizat.
Misiunile s-au desfasurat cu profesionalism si au fost incheiate cu succes, fara sa se puna in pericol vieti omenesti sau bunuri materiale.
In ambele cazuri s-a executat un instructaj cu proprietarii si populatia din zona privind modul de comportare in astfel de situatii.

Incendiu in localitatea Cacica
(19.08.2009, ora 13.24)

Garda de interventie Solca impreuna Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta Cacica, Arbore si Botosana au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta lui Gheorghe B. din localitatea Cacica.
La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la acoperisul casei de locuit si in interiorul imobilului, existand pericolul de propagare la anexele invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 15.15.
Au ars acoperisul casei de locuit construit din lemn cu invelitoare din azbociment, pe o suprafata de 10 mp si bunuri casnice (1 televizor, mobilier si obiecte de imbracaminte). S-au degradat planseul pe o suprafata de 35 mp si peretii interiori pe o suprafata de 30 mp.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul s-a produs din cauza unei lumanari lasata nesupravegheata.
Pompierii au salvat casa de locuit si anexele invecinate, in valoare de aproximativ 50.000 RON.
Pagubele estimate sunt de circa 7.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Incendiu in localitatea Reuseni
(20.08.2009, ora 01.47)

Detasamentul de pompieri Suceava impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Bosanci au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria Emiliei S. din localitatea Reuseni, comuna Udesti.
La sosirea pompierilor ardea sura si adapostul de animale, existand pericolul de propagare la casa de locuit si anexele invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 03.47.
Au ars acoperisul surii si adapostului de animale, pe o suprafata de 60 mp, peretii exteriori ai surii pe o suprafata de 70 mp si circa 3 tone cereale. S-au degradat circa 4 tone fan, circa 2 tone cereale si peretii adapostului de animale pe o suprafata de 48 mp.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit electric produs de conductori electrici defecti.
Pompierii au salvat casa de locuit si anexele invecinate, in valoare de aproximativ 30.000 RON.
Pagubele estimate sunt de circa 10.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO