Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 30.08.2009
(30.08.2009)

Salvare de persoana in municipiul Suceava
(28.08.2009, ora 15.58)

Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu un echipaj de descarcerare si un modul SMURD pentru salvarea unei persoane paralizata, blocata in apartament, in municipiul Suceava, strada Republicii.
Pentru deblocarea locuintei pompierii au patruns pe geamul sufrageriei, dupa care au deblocat usa apartamentului. Echipajul SMURD a acordat primul ajutor medical proprietarei dupa care au transportat-o la spital pentru investigatii amanuntite.
Interventia s-a incheiat la ora 16.25.
A fost salvata Veronica C. (79 ani) – paralizata.


Incendiu in localitatea Rudesti
(29.08.2009, ora 16.13)

Garda de interventie Siret a intervenit cu doua autospeciale si un modul SMURD pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Traian C. din localitatea Rudesti, comuna Gramesti.
La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la acoperisul casei de locuit, la acoperisul adapostului de animale si la acoperisul surii, existand pericolul de propagare la intreaga locuinta, anexe si o gospodarie invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 19.00.
Au ars acoperisul casei de locuit, pe o suprafata de 70 mp, bunuri casnice (mobilier, electrocasnice), acoperisul si planseul adapostului de animale, pe o suprafata de 25 mp, acoperisul surii si al unei anexe, pe o suprafata de 35 mp si circa 2 tone fan. S-au degradat peretii locuintei, peretii adapostului de animale, mobilier si circa 2 tone furaje.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit electric favorizat de un conductor electric neizolat corespunzator fata de materialele combustibile.
Pompierii au salvat casa de locuit, anexele si o gospodarie invecinata, in valoare de aproximativ 100.000 RON.
Pagubele estimate sunt de circa 60.000 RON.
In timpul incendiului proprietara Elena C. (67 ani) s-a intoxicat cu fum. Acesteia i s-a acordat primul ajutor medical de catre echipajul SMURD dupa care a fost transportata la spital pentru investigatii amanuntite.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO