Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 03.09.2009
(03.09.2009)

Incendiu in localitatea Costisa
(02.09.2009, ora 12.26)
Detasamentul de pompieri Radauti impreuna cu Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta Fratautii Vechi si Galanesti au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Radu B., din satul Costisa, comuna Fratautii Noi.
La sosirea echipajelor de pompieri ardeau acoperisul casei, adapostul de animale si o anexa gospodareasca, existand posibilitatea de propagare la o locuinta invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 14.40.
Au ars acoperisul casei, construit pe astereala din lemn si acoperit cu sindrila, pe o suprafata de aproximativ 80 mp, adapostul de animale pe o suprafata de aproximativ 90 mp, anexa gospodareasca pe o suprafata de aproximativ 20 mp, circa 3 tone de fan si bunuri casnice. S-au degradat peretii casei pe o suprafata de aproximativ 40 mp.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul s-a produs din cauza fumatului in locuri neprotejate corespunzator.
Pompierii au salvat casa de locuit si locuinta din vecinatate, in valoare de circa 135.000 RON.
Pagubele estimate sunt de circa 50.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.


Incendiu in comuna Fundu Moldovei
(03.09.2009, ora 01.25)
Detasamentul de pompieri Campulung Moldovenesc impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Fundu Moldovei au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la o cabana apartinand lui Nicolae C., in comuna Fundu Moldovei.
La sosirea echipajelor ardea cabana situata deasupra luciului de apa al unei pastravarii, existand pericolul de propagare la fondul forestier si casele din vecinatate.
Incendiul a fost lichidat la ora 03.20.
Au ars cabana (construita din lemn si acoperita cu sindrila) pe o suprafata de circa 80 mp, mobilier, aparatura electrocasnica si alte bunuri casnice.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit provocat de un conductor electric neizolat corespunzator.
Pompierii au salvat casele invecinate si fondul forestier, in valoare de aproximativ 100.000 RON.
Pagubele estimate sunt de circa 50.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Accident rutier pe drumul european E85
(03.09.2009, ora 07.20)
Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu un echipaj de Descarcerare si unul SMURD la un accident rutier produs pe drumul european E85, intre municipiul Suceava si localitatea Cumparatura.
Ajunsi la fata locului, echipajele pompierilor au gasit un autoturism marca Audi A6 rasturnat pe carosabil, in urma accidentului rezultand incarcerarea celor 3 ocupanti ai masinii.
Imediat, pompierii au izolat si balizat zona, au asigurat accesul rapid catre victime, descarcerandu-le cu accesoriile din dotare si le-au acordat primul ajutor medical, impreuna cu lucratorii Serviciului Judetean de Ambulanta.
S-au luat masurile de siguranta specifice in astfel de cazuri (deconectarea bornelor de la baterii si verificarea eventualelor scurgeri de carburant si lubrifiant).
Cele 3 victime – C.D., F.D. si G.M – au fost transportate la Spitalul Judetean pentru investigatii amanuntite.
Misiunea s-a incheiat la ora 07.37.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO