Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 06.09.2009
(06.09.2009)

Incendiu in comuna Poieni Solca
(04.09.2009, ora 23.59)
Garda de interventie Solca impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Arbore au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Simion T., din comuna Poieni Solca, str. Dealu Lupului.
La sosirea echipajelor de pompieri ardeau depozitul de furaje (construit din lemn cu astereala din lemn si invelitoare de azbociment), adapostul de animale, o magazie pentru lemne si acoperisul casei de locuit, existand pericolul de propagare la o gospodarie invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 03.40.
Au ars depozitul de furaje pe o suprafata de aproximativ 70 mp, adapostul de animale pe o suprafata de aproximativ 35 mp, magazia pentru lemne pe o suprafata de aproximativ 50 mp, acoperisul casei de locuit pe o suprafata de aproximativ 160 mp, circa 240 metri liniari de politub, 10 tone de fan, 10 metri cub lemne de foc, 10 metri cub de scandura, o tona de porumb, bunuri casnice si aparate electrice. In incendiu au pierit doi porci, 30 de pasari si un miel.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit provocat de catre un cablu electric defect.
Pompierii au salvat casa de locuit si locuinta din vecinatate, in valoare de circa 200.000 RON.
Pagubele estimate sunt de circa 85.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Incendiu in localitatea Corni
(05.09.2009, ora 11.29)
Detasamentul de pompieri Suceava impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Liteni au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Gheorghe Marcel I., din localitatea Corni, orasul Liteni.
La sosirea echipajelor ardeau acoperisul si peretii bucatariei de vara, existand pericolul de propagare la casa de locuit.
Incendiul a fost lichidat la ora 12.30.
Au ars acoperisul bucatariei de vara pe o suprafata de aproximativ 25 mp, peretii bucatariei de vara pe o suprafata de aproximativ 45 mp si circa 3 mc lemne de foc. S-au degradat aproximativ 2 mc lemne de foc.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul s-a produs din cauza unor scantei provenite din cosul de evacuare a fumului deteriorat.
Pompierii au salvat locuinta proprietarului, in valoare de aproximativ 10.000 RON.
Pagubele estimate sunt de circa 5.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Accident rutier pe raza localitatii Spataresti
(06.09.2009, ora 03.10)
Detasamentul de pompieri Falticeni a intervenit cu un echipaj de Descarcerare la un accident rutier produs pe raza localitatii Spataresti, comuna Fantana Mare, drumul european E85 – km 404 + 100 m.
Ajunsi la fata locului, pompierii au gasit un autoturism marca Grand Cherokee, inmatriculat in Anglia, rasturnat in afara partii carosabile, in urma accidentului rezultand incarcerarea a 3 persoane din cei 5 ocupanti ai masinii.
Imediat, pompierii au izolat si balizat zona, au asigurat accesul rapid catre victime, descarcerandu-le cu accesoriile din dotare iar lucratorii Serviciului Judetean de Ambulanta le-au acordat primul ajutor medical dupa care i-au transportat la spital pentru investigatii amanuntite.
S-au luat masurile de siguranta specifice in astfel de cazuri (deconectarea bornelor de la baterii si verificarea eventualelor scurgeri de carburant si lubrifiant).
Victime ale accidentului – D.M., B.I., C.D., P.C. si Z.R.
Misiunea s-a incheiat la ora 04.10.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO