Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 13.09.2009
(13.09.2009)

Incendiu in localitatea Buda
(11.09.2009, ora 15.01)
Detasamentul de pompieri Suceava impreuna cu Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta Zvoristea si Zamostea au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria Doinei M., in satul Buda, comuna Zvoristea.
La sosirea echipajelor ardeau sura si acoperisul casei de locuit, existand pericolul de propagare la casele invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 16.50.
Au ars sura (construita din lemn si chirpici) pe o suprafata de circa 80 mp, aproximativ 55 mp din acoperisul casei, circa 700 kg fan si alte bunuri de uz casnic. S-au degradat planseul si peretii casei (si aceasta construita din lemn si chirpici).
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul s-a produs din cauza jocului unui copil cu focul (M.E. - 9 ani).
Pompierii au salvat doua case invecinate, in valoare de aproximativ 60.000 RON.
Pagubele estimate sunt de circa 15.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Incendiu in comuna Bosanci
(12.09.2009, ora 12.08)
Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu o autospeciala si un echipaj SMURD pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Constantin C., din comuna Bosanci.
La sosirea echipajelor ardeau in beciul casei materiale combustibile, existand pericolul de propagare la intreaga locuinta si anexele gospodaresti.
Incendiul a fost lichidat la ora 12.40.
Au ars rafturi construite din lemn, usa beciului si recipiente din plastic.
Echipajul SMURD a acordat ingrijiri medicale proprietarului (Constantin C. - 67 ani) care a suferit arsuri de gradul I la nivelul membrelor inferioare si superioare. Acesta a refuzat transportul la spital.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul s-a produs din cauza unui aragaz defect.
Pompierii au salvat locuinta proprietarului si anexele, in valoare de aproximativ 200.000 RON.
Pagubele estimate sunt de circa 1.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Incendii la vegetatia uscata
(12.09.2009)
Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit, la ora 13.21, la un incendiu izbucnit la vegetatie uscata, pe o pajiste ce apartine lui Vladimir B., din comuna Bosanci. Au ars aproximativ 500 mp de vegetatie uscata in apropierea DN2 (E85) la km 429, fumul provocat de catre incendiu ingreunand buna desfasurarea a traficului rutier. Odata cu interventia pompierilor situatia a revenit la normal.
Detasamentul de pompieri Falticeni, impreuna cu Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta Rasca si Bogdanesti, lucratori ai Ocolului Silvic Falticeni si vietuitori ai Manastirii Slatioara au intervenit, la ora 14.06, in localitatea Slatioara, comuna Rasca, la un incendiu de vegetatie uscata si litiera de padure. Focul era intins pe o suprafata de aproximativ 650 mp, acesta fiind localizat si lichidat inainte ca flacarile sa ajunga la fondul forestier din apropiere (padure de rasinoase in varsta de 80 de ani).
Garda de interventie Siret impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Gramesti, au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetatie uscata, in comuna Gramesti. Au ars circa 2 ha de vegetatie uscata. Focul a fost stins la timp, salvandu-se culturile de porumb invecinate.
Toate misiunile s-au incheiat fara incidente, iar salvarile pompierilor au insumat aproximativ 100.000 RON.
Incendiile au avut drept cauza folosirea focului deschis, lasat nesupravegheat, pentru igienizarea terenului.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO