Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 18.09.2009
(18.09.2009)

Misiuni de asanare pirotehnica
(17.09.2009)

Echipa pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava, condusa de maistrul militar Iulian Pentilescu, a intervenit, incepand cu ora 07.00, cu o autospeciala pirotehnica pentru identificarea, ridicarea, transportul si depozitarea unei bombe explozive de aruncator calibrul 82 mm, asanata din curtea gospodariei cetateanuzlui Vasile C., din localitatea Straja.
In timp ce se faceau lucrari de sapaturi la un sant fluvial, muncitorii au descoperit un obiect suspect. Imediat s-a anuntat politia locala. Acestia au anuntat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta care a trimis echipa pirotehnica la fata locului.
In urma cercetarii amanuntite a zonei, echipa pirotehnica a identificat si ridicat o bomba exploziva de aruncator calibrul 82 mm, provenita din Al Doilea Razboi Mondial.
Pirotehnicienii au desfasurat operatiunile specifice in astfel de cazuri luand masuri de securizare a zonei si s-a asigurat asistenta tehnica de specialitate pana la terminarea lucrarilor de sapare.
Misiunea s-a incheiat la ora 13.30.
Incepand cu ora 13.40 echipa pirotehnica a mai fost solicitata sa intervina la o alta misiune in localitatea Putna, in curtea locuintei proprietate Elisaveta B.
Fratele proprietarei, in timp ce executa lucrari de igienizare a curtii si a unei anexe a descoperit o grenada de mana defensiva, echipata cu focos in perfecta stare de functionare. Acesta a anuntat politia locala care, la randul ei, a solicitat interventia profesionistilor pirotehnici de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. Pirotehnistii s-au prezentat la fata locului, au luat masurile de securitate in astfel de cazuri si au identificat si ridicat o grenada de mana defensiva si un cartus de infanterie calibrul 7,62 mm provenind Din Al Doilea Razboi Mondial.
In timpul retragerii catre unitate echipa a fost solicitata din nou telefonic sa intervina la o alta misiune pirotehnica in orasul Gura Humorului. Constantin B., in timp ce executa lucrari de curatenie in curtea gospodariei a descoperit un obiect suspect. Constientizand pericolul iminent a sunat la numarul unic 112 solicitand ajutorul profesionistilor din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta. In urma cercetarii amanuntite a zonei, echipa pirotehnica a identificat si ridicat un proiectil perforant calibrul 37 mm, in perfecta stare de functionare provenind din Al Doilea Razboi Mondial.
Pirotehnistii s-au intors la baza la ora 20.00 si au depozitat elementele de munitie provizoriu pana la distrugerea lor intr-un poligon autorizat.
Misiunile s-au desfasurat cu profesionalism si au fost incheiate cu succes, fara sa se puna in pericol vieti omenesti sau bunuri materiale.
In toate cazurile s-au executat instructaje cu proprietarii si populatia din zona privind modul de comportare in astfel de situatii.

Incendiu in localitatea Vicovu de Sus
(17.09.2009, ora 18.00)

Garda de interventie Vicovu de Sus impreuna cu Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Vicovu de Sus au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta lui Severus N. din localitatea Vicovu de Sus.
La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la acoperisul casei de locuit, existand pericolul de propagare la doua locuinte invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 19.15.
A ars acoperisul casei de locuit construit din lemn, pe o suprafata de 50 mp. S-a degradat planseul pe o suprafata de 50 mp.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit electric favorizat de un conductor electric defect.
Pompierii au salvat casa de locuit si locuintele invecinate, in valoare de aproximativ 200.000 RON.
Pagubele estimate sunt de circa 4.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.


Incendiu in localitatea Arbore
(17.09.2009, ora 23.15)

Garda de interventie Solca impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Arbore au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta Vioricai A. din comuna Arbore.
La sosirea echipajelor ardeau acoperisul casei de locuit, acoperisul bucatariei, depozitul de furaje si adapostul de animale, existand pericolul de propagare la intreaga locuinta si o gospodarie invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 02.30.
Au ars acoperisul casei de locuit pe o suprafata de 150 mp, acoperisul bucatariei pe o suprafata de 35 mp, depozitul de furaje pe o suprafata de 85 mp, adapostul de animale pe o suprafata de 25 mp, circa 20 mc lemn de foc si circa 1500 kg cereale. S-au degradat peretii casei pe o suprafata de 150 mp.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit electric favorizat de un conductor electric defect.
Pompierii au salvat casa de locuit, anexele si gospodaria invecinata, in valoare de aproximativ 250.000 RON.
Pagubele estimate sunt de circa 30.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.Incendiu in municipiul Suceava
(18.09.2009, ora 04.24)

Detasamentul de pompieri Suceava impreuna cu Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Suceava au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la o societate cu profil comert din localitatea Suceava.
La sosirea echipajelor ardeau aparatura electrica, elemente decorative, mobilier si bunuri de consum, existand pericolul de propagare la intreg imobilul.
Incendiul a fost lichidat la ora 05.00, in limitele gasite.
Au ars o vitrina, aparatura electrica, elemente decorative, mobilier din lemn si bunuri (tigari). S-au degradat finisajele interioare.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit electric favorizat de un conductor electric defect.
Pompierii au salvat cladirea magazinului si bunirile din interior, in valoare de aproximativ 240.000 RON.
Pagubele estimate sunt de circa 10.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO