Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 20.09.2009
(20.09.2008)

Accident rutier pe drumul DN 17
(18.09.2009, ora 16.31)

Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu un echipaj de Descarcerare si un echipaj SMURD la un accident rutier produs pe drumul DN 17, pe raza comunei Stroiesti.
Ajunsi la fata locului, echipajele profesioniste au gasit trei autoturisme avariate (marca Skoda Romster, Dacia 1300 si Ford Focus) si sapte victime din care una incarcerata.
Imediat, pompierii au izolat si balizat zona, au descarcerat victima si au asigurat accesul rapid catre ceilalti raniti, acordand totodata si primul ajutor medical impreuna cu lucratorii Serviciului Judetean de Ambulanta.
S-au luat masurile de siguranta specifice in astfel de cazuri (deconectarea bornelor de la baterii si spalarea scurgerilor de carburanti si lubrifianti de pe carosabil).
Victime ale accidentului: J.N. (24 ani), V.N. (29 ani), P.M. (18 ani), G.M. (17 ani), C.P. (17 ani), S.G. (19 ani) si S.V. (54 ani) – raniti. Acestia au fost transportati la Spitalul Judetean pentru investigatii amanuntite.
Misiunea s-a incheiat la ora 18.20.

Incendiu in municipiul Suceava
(18.09.2009, ora 21.27)

Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu o autospeciala pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism in municipiul Suceava, str. Calea Unirii.
La sosirea echipajului ardeau materiale combustibile din compartimentul motor, existand pericolul de propagare la intreg autoturismul.
Incendiul a fost lichidat la ora 21.44 in limitele gasite.
Au ars elementele combustibile din compartimentul motor. S-au degradat caroseria, elemente de motor si instalatia electrica.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit electric produs de un conductor electric defect.
Pompierii au salvat autoturismul in proportie de 80%, in valoare de aproximativ 14.000 RON.
Pagubele estimate sunt de circa 5.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.


Incendiu in localitatea Mitocu Dragomirnei
(19.09.2009, ora 02.29)

Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta lui Constantin C. din comuna Mitocu Dragomirnei.
La sosirea echipajelor incendiul se manifesta la o bucatarie de vara si acoperisul adapostului de animale, existand pericolul de propagare la casa de locuit.
Incendiul a fost lichidat la ora 03.05.
Au ars o bucatarie de vara construita din lemn pe o suprafata de 5 mp si acoperisul adapostului de animale pe o suprafata de 20 mp.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul s-a produs prin efect termic din cauza nesupravegherii sobei cu acumulare de caldura fapt ce a dus la aprinderea materialelor textile de pe aceasta.
Pompierii au salvat casa de locuit, in valoare de aproximativ 5.000 RON.
Pagubele estimate sunt de circa 1.500 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO